Αθήνα μία

Article featured image
Article featured image

Σήμερα το απόγευμα ανοίγει τις πύλες του στο κοινό το συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων «One Athens», που δημιουργήθηκε στους χώρους της πρώην σχολής Δοξιάδη, στη νότια κλιτύ του Λυκαβηττού, μετά από εργασίες τριών ετών.

Λεπτομερέστερα, το νέο συγκρότημα, έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου «Diversity» (Νικόλας Τραβασάρος και συνεργάτες) αποτελείται από 1.700 τ.μ σε επτά ορόφους, με 26 διαμερίσματα διαφορετικών τύπων (από 77 έως 721 τ.μ.), γυμναστήριο, play room 100 τετραγωνικών, business center, club room με δυνατότητα προβολής ταινιών και χαμάμ. Αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως από το Σεπτέμβρη, ενώ έχουν ήδη βρεθεί οι πρώτοι αγοραστές..

Το συγκρότημα εξακολουθεί ν΄ αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά κτίρια, όπως το είχαν δημιουργήσει στα τέλη του ΄50 ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης (με συνεργάτες τους Τ. Κουραβέλο και Α. Σκέπερς), ως γραφεία και ιδιωτική τεχνική σχολή υψηλών προδιαγραφών, και εξακολουθεί να έχει είσοδο από την οδό Στρατιωτικού Συνδέσμου. Όσα  παλιά αρχιτεκτονικά στοιχεία έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα ως δείγματα του «μοντέρνου κινήματος», έχουν αναπαλαιωθεί και λάμπουν.


Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ