«Στο Νήμα»: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη Τσίπρα

Article featured image
Article featured image

Οι σκηνοθέτες Αλέξανδρος Παπανικολάου και Έμιλυ Γιαννούκου ακολουθούσαν για ένα χρόνο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ όπου κι αν πήγαινε και έφτιαξαν ένα πολύ ενδιαφέρον (ελληνογαλλικής παραγωγής) ντοκιμαντέρ με τίτλο «Hope On The Line», όπως είναι ο αγγλικός τίτλος, το οποίο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Οι δυο τους τον ακολούθησαν παντού κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, από την προεκλογική εκστρατεία του Ιούνη του 2012 μέχρι το ιστορικό κλείσιμο της ΕΡΤ το περασμένο καλοκαίρι, καταγράφοντας όσα δεν κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα την στιγμή που στην Ελλάδα άλλαξε άρδην το πολιτικό φάσμα και ο Αλέξης Τσίπρας από outsider βρέθηκε να κυνηγάει το πρωτάθλημα μαζί με την ομάδα του.

Who is who?

Ο Αλέξανδρος Παπανικολάου και η Έμιλυ Γιαννούκου δουλεύουν μαζί από το 2002 (ενώ τo 2008 ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Persona Production), κάνοντας ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές σειρές, video clips, corporate videos. Έχουν συνεργαστεί με τον Εξάντα του Γιώργου Αυγερόπουλου, με το Balkan Express του Θοδωρή Καλέση και τη σειρά ντοκιμαντέρ Docville του Μάρκο Γκαστίν. Μεταξύ άλλων ντοκιμαντέρ, το 2004 έκαναν “Το Κύτταρο” με θέμα τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας και το 2007, με το ντοκιμαντέρ τους “Ανάδυση” απέσπασαν τρία βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.


Πηγή: Popaganda

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ