Η Κύπρος μας καταλαβαίνει όσο κανείς άλλος

Article featured image
Article featured image

Με την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο ταυτίζει την αποσχιστική ενέργεια της Κριμαίας ο Ουκρανός Πρέσβης στην Κύπρο Borys Humeniuk. Το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, υπογραμμίζει, ήταν παράνομο και το αποτέλεσμά του δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Humeniuk εκφράζει ευγνωμοσύνη προς την κυπριακή Κυβέρνηση, τα κόμματα αλλά και την κοινωνία του νησιού για τη στάση τους στο θέμα της Κριμαίας, σημειώνοντας πως η κυπριακή κοινωνία «μας καταλαβαίνει καλύτερα από οποιονδήποτε στον κόσμο», επειδή βίωσε μια ανάλογη τραγωδία και ξέρει τι σημαίνει, όπως ανέφερε.

Ο Humeniuk παραλλήλισε την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία με την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο, το 1983, σημειώνοντας πως πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Είπε πως αυτό που έγινε στην Κριμαία δεν ήταν δημοψήφισμα, αφού έγινε υπό παράνομες συνθήκες. «Εγινε υπό συνθήκες παράνομης διέλευσης από τα σύνορα της Κριμαίας στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας», ανέφερε και πρόσθεσε πως οι ουκρανικές αρχές δεν αναγνώρισαν τις λεγόμενες αρχές της Κριμαίας γιατί αυτές διέπραξαν έγκλημα κατά του Ουκρανικού Συντάγματος.


Πηγή: Trivago

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ