Φθηνά σπίτια και διαμερίσματα. Προλάβετε!

Article featured image
Article featured image

Βουτιά στις τιμές προς τα κάτω κατέγραψε ο Δείκτης Τιμών Ακινήτων του RICS Κύπρου κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Η πτώση στις τιμές παρατηρείται σε όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες αστικές περιοχές και σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες ακινήτων.

Συγκεκριμένα, οι τιμές για κατοικίες, τόσο για σπίτια, όσο και για διαμερίσματα, παρουσίασαν τριμηνιαία πτώση της τάξης του 1.6% και 0.5% αντίστοιχα, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στη Λάρνακα (1.4% για τα σπίτια) και στη Λευκωσία (6.8% για τα διαμερίσματα). Παγκύπρια, οι τιμές των καταστημάτων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 3.2%, των γραφείων κατά 1.4% και των αποθηκών κατά 0.7%.

Η Λευκωσία των κυβερνητικών και τραπεζικών υπαλλήλων έχει σαφώς πληγεί έντονα. Πτωτική τάση στις τιμές, ωστόσο, παρατηρείται σε όλες τις επαρχίες. Όπως αναφέρει ο RICS, όλες οι κατηγορίες σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές εξακολουθούν να επηρεάζονται, με αυτές που κατέγραψαν πρώτες τη μεγαλύτερη πτώση στον τομέα των ακινήτων, τώρα να έχουν το χαμηλότερο ρυθμό μείωσης, ενώ μόνο τα ακίνητα της περιοχής Αμμοχώστου κατέγραψαν οριακή αύξηση τόσο σε ότι αφορά αγορά, όσο και στα ενοίκια, καθώς η συγκεκριμένη επαρχία φαίνεται να σταθεροποιείται σε χαμηλά επίπεδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ