Πώς η… χειρότερη Γιουνάιτεντ της ιστορίας απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Article featured image
Article featured image

Μια μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία πέταξε ο Ολυμπιακός. Απέναντι στη χειρότερη, ίσως, MU της ιστορίας, απέτυχε να προασπίσει το 2-0 του σταδίου Γεώργιος Καραϊσκάκης, χάνοντας με 3-0 στον επαναληπτικό του Ολντ Τράφορντ από τη, γενικά, όχι καλύτερή του, Γιουνάιτεντ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοναδική ευκαιρία, γιατί είναι ίσως… απίθανο να ξαναβρεί μπροστά του ένα από τα παραδοσιακά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σ’ αυτά τα… χάλια, αλλά και γιατί είχε σχεδόν στο… χέρι του μια πρόκριση, που έχει να δει εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια (μοναδική φορά που προκρίθηκε στους οκτώ, ήταν το 1999, υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς).

Η ομάδα του Μίτσελ, πληρώνοντας κάποια ατομικά λάθη, αλλά και την κλάση κάποιων ποδοσφαιριστών της Γιουνάιτεντ (Φαν Πέρσι, Ντε Χέα, Γκιγκς, Ρούνι), έχασε έναν αγώνα στον οποίο προσδοκούσε βάσιμα να γράψει την πιο χρυσή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της.

Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί ούτε το… δώρο του ηττοπαθέστατου Ντέιβντ Μόις, να σημάνει… άτακτη υποχώρηση μετά την επίτευξη του 3-0, προσφέροντάς του «γήπεδο» να πιέσει, να αναλάβει την κατοχή και να ψάξει το εκτός έδρας γκολ της πρόκρισης.

Από την πλευρά τους οι «κόκκινοι διάβολοι» πέτυχαν μιαν πρόκριση που ελάχιστοι πίστευαν πως μπορούσε να έρθει, ιδία μετά το… Βατερλό με τη Λίβερπουλ, διατήρησαν ένα κίνητρο για τη συνέχεια, παραμένοντας στη διοργάνωση, και έδωσαν… παράταση ζωής στον πανταχόθεν βαλλόμενο προπονητή τους.

Όσο για την επόμενη ημέρα στο Ολντ Τράφορντ, είναι ίσως η πρώτη φορά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία των «κόκκινων», που «παίζονται» τελευταίο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, πολύ πίσω από τις Μπάγερν, Ρεάλ, Μπάρσα, Παρί, Τσέλσι, Ατλέτικο, Ντόρμουντ. Αποτελεί δε ερώτημα κατά πόσον και ο ίδιος ο Μόις…πιστεύει τον εαυτό του, όταν δηλώνει ότι «αυτή η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο».

Το περισσότερο, τουλάχιστον, που μπορούν να ελπίζουν στο Μάντσεστερ, είναι, η απρόσμενη πρόκριση στην οκτάδα, να αποτελέσει εφαλτήριο και αφετηρία ανάκαμψης. Αλλά ξέρουν πως πρέπει να συμβούν πολλά, για να γίνει αυτό πραγματικότητα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ