Ολλανδία γίναμε... ή μήπως Κολομβία;

Article featured image
Article featured image

Από τη μια τα 52 κιλά που βρέθηκαν χθες σε αποθήκη στη Γερμασόγεια και από την άλλη ο Ολλανδός που έφτασε στην Κύπρο με τα 18 σακουλάκια κοκαΐνης στο… στομάχι του, δημιουργούν πραγματικά μεγάλο προβληματισμό.



Σιγά σιγά απέβαλε 18 σκευάσματα κοκαΐνης

Όχι δύο και τρία αλλά δεκαοκτώ συνολικά σκευάσματα με κοκαΐνη απέβαλε μέχρι τις 12 χθες το μεσημέρι ο 42χρονος από την Ολλανδία, ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας,  έχοντας στο σώμα του αριθμό σκευασμάτων με ναρκωτικά. Τα σκευάσματα δόθηκαν στην ΥΚΑΝ προκειμένου να ζυγιστούν για να εξακριβωθεί πόση ακριβώς ποσότητα ναρκωτικών περιείχαν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ολλανδός έφτασε το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από το Άμστερνταμ , μη έχοντας καμία αποσκευή μαζί του. Ωστόσο, επειδή υπήρχαν πληροφορίες στην ΥΚΑΝ ότι πιθανώς να μετέφερε ναρκωτικά ανακόπηκε στο αεροδρόμιο για σωματικό έλεγχο, ενώ του ζητήθηκε όπως υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο. Μετά την άρνηση του, η Αστυνομία, ύστερα από έκδοση διατάγματος σύλληψης, τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για ακτινολογικό έλεγχο. Κατά τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν στο σώμα του σκευάσματα που, όπως ανέφερε ο ίδιος στην Αστυνομία, περιείχαν κοκαϊνη. Ο 42χρονος τέθηκε υπό φρούρηση στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Χθες, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε την κράτηση του για  8 μέρες. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι ο Ολλανδός είχε αποβάλει συνολικά 18 σκευάσματα με κοκαΐνη, τα οποία δόθηκαν στην ΥΚΑΝ προκειμένου να ζυγιστούν για να εξακριβωθεί πόση ακριβώς ποσότητα ναρκωτικών περιείχαν. Ο 42χρονος εξακολουθεί να κρατείται φρουρούμενος στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Την υπόθεση διερευνά το Επαρχιακό Κλιμάκιο Λάρνακας της ΥΚΑΝ.



Η αποθήκη στη Γερμασόγεια

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, κάνναβης και κοκαΐνης, που φθάνει τα 52 κιλά βρήκε, χθες, η ΥΚΑΝ σε αποθήκη, σε περιφραγμένο χώρο, στην περιοχή της Γερμασόγειας. Ύστερα από πληροφορίες έθεσε υπό παρακολούθηση την αποθήκη στην οποία χθες θεάθηκε να εισέρχεται 39χρονος Ε/κ. Ο ύποπτος κρατούσε συσκευασίες με δύο κιλά κάνναβη, που είχε πάρει από βαλίτσα, η οποία ήταν κρυμμένη στην αποθήκη. Από τις έρευνες, που ακολούθησαν στην αποθήκη, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις βαλίτσες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 50 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα, με τον εκπρόσωπο της ΥΚΑΝ, Στέλιο Σεργίδη, τα ναρκωτικά έφθασαν στην Κύπρο από την Ολλανδία, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιό τρόπο έγινε κατορθωτή η εισαγωγή τους στο νησί. Ο 39χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για να οδηγηθεί, αύριο, ενώπιον δικαστηρίου. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σεργίδης είπε, ότι ο 39χρονος δεν έχει απασχολήσει ξανά την υπηρεσία, όμως, πρόσωπα του επαγγελματικού και οικογενειακού του περιβάλλοντος απασχόλησαν τις διωκτικές Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και ανέφερε ότι γίνονται εξετάσεις για να εντοπιστούν οι συνεργάτες του.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ