Ήταν και ένας βουλευτής που ψήφισε κατά της προσάρτησης της Κριμαίας

Article featured image
Article featured image

Όλοι μαζί και ο Ίλια Πονομάρεφ μόνος του. Αυτό συνέβη όταν την προηγούμενη εβδομάδα, η Δούμα κλήθηκε να ψηφίσει για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Μόνο ο συγκεκριμένος βουλευτής τάχθηκε ενάντια στη συγκεκριμένη κίνηση. Και τώρα όλοι θέλουν να τον... σταυρώσουν.

Παρά τα 443 «ναι» αυτής της διαδικασίας, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ψήφο του Πονομάρεφ. Ο εκπρόσωπος του Νοβοσιμπίρσκ στη Δούμα δεν είναι καινούριος στην κόντρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Το συγκεκριμένο σίριαλ έχει πολλά επεισόδια ως τώρα. Μέλος του κόμματος «Μία δίκαιη Ρωσία» της αντιπολίτευσης, ο 39χρονος βουλευτής δεν είχε διστάσει να αποκαλέσει τον πρόεδρο της χώρας και τα μέλη της κυβέρνησής του «κλέφτες και απατεώνες» σε μία ομιλία του στη Δούμα. Είναι μία έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, και ο Πονομάρεφ την πλήρωσε με... αφωνία. Για ένα μήνα του απαγόρευσαν να μιλά στη Δούμα.

Έχει παίξει ηγετικό ρόλο στις διαδηλώσεις κατά του Προέδρου, έπειτα από τις εκλογές του 2011 και έχει δεχθεί κριτική ακόμη και για το ατημέλητο στυλ ντυσίματός του, το οποίο -σύμφωνα με τους αντιπάλους του- δεν ταιριάζει σε πολιτικό. Η κόντρα του με τις ρωσικές αρχές επίσης έχει παρελθόν, αφού εξαιτίας της δράσης του κάποια στιγμή είχε γίνει έφοδος της αστυνομίας στο διαμέρισμα συνεργάτη του, σύμφωνα με την Washington Post.

Με αυτά τα δεδομένα, η στάση του στην ψηφοφορία για την Κριμαία δεν προκάλεσε εντύπωση. Όπως, βέβαια, δεν ήταν έκπληξη και η αντίδραση. Όταν ο Πονομάρεφ δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δήλωση με την οποία εξηγούσε την ψήφο του -αποκάλεσε τις κινήσεις της Ρωσίας πολιτικό λάθος- η απάντηση από τους υπόλοιπους χρήστες του Twitter δεν ήταν και τόσο θετική. Μάλιστα, ένας από αυτούς τον προειδοποίησε πως, πλέον, το 99% του πληθυσμού θέλει να τον σταυρώσει.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ