Ο «Φέγγαρος» μετακομίζει στον Κάτω Δρυ

Article featured image
Article featured image

Αυτό που αλλάζει φέτος αναφορικά με το πολύ επιτυχημένο μουσικό φεστιβάλ είναι το location. Από τη Λόφου πάμε στον Κάτω Δρυ, ένα εξίσου γραφικό και με εξαιρετικό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Ένα χωριό που προσφέρει επιλογές για φαγητό και διαμονή σε αγροτουριστικά καταλύματα, τόσο στα όριά του όσο και στα γύρω χωριά (Λεύκαρα, Βαβατσινιά κλπ), τη δυνατότητα για επισκέψεις σε οινοποιεία, ενώ διαθέτει και ορισμένα souvenir shops, καφενεία και άλλα συμπαθητικά καταστήματα για αγορές τοπικών προϊόντων.

Στο δια ταύτα

Το Μουσικό Φεστιβάλ «Φέγγαρος» πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Αν δεν έτυχε να πας σε κάποιο από τα τρία προηγούμενα, πάρε μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί. Αν ήσουν, όμως, εκεί, γνωρίζεις ότι πρόκειται για ένα γεμάτο τριήμερο με προτάσεις από θέατρο, stand-up comedy, μουσικούς του δρόμου (busking) και πολλά άλλα. Μουσικά και άλλα δρώμενα πραγματοποιούνται σε ταβέρνες, πλατείες, ταράτσες και μέσα σε άδεια παλιά σπίτια. Κορύφωση του φεστιβάλ αποτελεί η μεγάλη συναυλία με έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, με ένα όνομα-κράχτη. Μέχρι τώρα, δυο φορές ήρθε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και μια φορά ο Γιάννης Αγγελάκας. Επιπλέον, συναυλίες πραγματοποιούν και πολλά εγχώρια bands καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Για φέτος…

Το μόνο που ξέρουμε μέχρι στιγμής (σύντομα θα έχουμε νεότερη ενημέρωση από τη «Λουβάνα Δίσκοι» που είναι ο διοργανωτής») είναι ότι ο «Φέγγαρος» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1-3 Αυγούστου στον Κάτω Δρυ, ή «Μικρό Παρίσι» όπως συνήθιζαν να αποκαλούν παλαιότερα το χωριό λόγω της ομορφιάς του. Ξέρουμε, επίσης, ότι μεταξύ 27 Ιουλίου και 1ης Αυγούστου (μέχρι και το μεσημέρι της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ) θα πραγματοποιηθεί στον Κάτω Δρυ το «Μουσικό Χωριό», το οποίο αφορά σε διάφορα μουσικά εργαστήρια αλλά και σε βραδινά live events, τόσο από τους εισηγητές των εργαστηρίων όσο και από άλλους μουσικούς.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ