Ένας λεκές και μια ελπίδα

Article featured image
Article featured image

Αν την Τετάρτη 26/2 το πρωί έκανες ένα γκάλοπ σε στέκια Ολυμπιακών και Παναθηναϊκών για το αποτέλεσμα του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής 2/3, το πιθανότερο είναι ότι το 85% θα ψήφιζε υπέρ του θριάμβου του Ολυμπιακού. Με δεδομένη την ποιοτική υπεροχή, το αήττητο σερί και την ψυχολογία στα ύψη πολύ λίγοι θα έδιναν ελπίδες στην ομάδα του Αναστασίου. Όμως η μπάλα δεν ακολουθεί πάντα τη λογική και γι' αυτό -προσοχή, ακολουθεί κλισέ- το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ! Γράφει ο Ανδρέας Νικολαΐδης.

 

Το μικρό θαύμα των πιτσιρικάδων του Αναστασίου παίρνει ακόμη μεγαλύτερη έκταση αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο που αγωνιζόταν αυτή η ομάδα στον πρώτο γύρο. Η πιθανότητα να βρισκόταν εκτός πεντάδας δεν έμοιαζε και τόσο απομακρυσμένη, αφού η άμυνα έμπαζε από παντού και η απειρία πολλές φορές γινόταν εμφανής σε βαθμό που ακόμη και μικρότερου βεληνεκούς ομάδες μπορούσαν να κλέψουν αποτελέσματα από το τριφύλλι. Αυτά όλα διορθώθηκαν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι θα μπορούσε κάποιος να περιμένει. Ο Αναστασίου επέμεινε στο πλάνο που είχε στήσει από την αρχή πιέζοντας ψηλά τον κάθε αντίπαλο και, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα του Μπεργκ, χτυπούσε τα παιχνίδια, κατορθώνοντας σιγά-σιγά να ενισχύσει την ψυχολογία των νεαρών παικτών. Οπότε το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη δεν βασίστηκε απλώς στο γεγονός ότι σ' ένα ντέρμπι, όσο χάλια και αν είναι μία ομάδα, θα αγωνιστεί σαν να μην υπάρχει αύριο.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι αξιοζήλευτος γιατί αποπνέει υγεία. Αναφέρομαι στο αγωνιστικό κομμάτι όπου ο Αναστασίου, ο Νταμπίζας και οι παίκτες μοιάζουν ανεπηρέαστοι απ' όσα συμβαίνουν εκτός γηπέδου. Βοήθησε σ' αυτό και το γεγονός ότι κανείς δεν είχε απαίτηση από τη φετινή ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Μοναδικός στόχος ήταν και παραμένει να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αν στα play-off έρθει η πρωτιά ή αν κατακτήσουν το κύπελλο, τότε τόσο το καλύτερο.


Το σημαντικό είναι αυτή η ομάδα να ενισχυθεί χωρίς να αλλοιωθεί και του χρόνου να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό έστω και με budget που μοιάζει με υποδιαίρεση του αντίστοιχου του Ολυμπιακού.


Στην αντίπερα όχθη το αποτέλεσμα στο ντέρμπι μοιάζει με λεκέ στην καλή χρονιά της ομάδας του Πειραιά. Αν ο Ολυμπιακός περάσει τη Manchester θα ξεχαστούν όλα πολύ γρήγορα. Αν όχι προβλέπω μουρμούρα και εσωστρέφεια που θα νευριάσει το μεγαλομέτοχο, ο οποίος νιώθει, ούτως ή άλλως, ότι ο κόσμος της ομάδας δείχνει σημάδια αγνωμοσύνης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ