Η περίπτωση Εφραίμ

Article featured image
Article featured image

Θα τολμούσαμε να πούμε ότι ο Γιώργος Εφραίμ είναι ο ποδοσφαιριστής που ίσως έχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο στην Κύπρο. Ότι και να αποφασίσει για το μέλλον του, δίπλα στο τεράστιο ταλέντο του, θα πρέπει να προσθέσει τσαμπουκά, θέληση, συνέπεια και θετικό εγωισμό. Ειδάλλως, τον μόνο που αδικεί και θα αδικεί είναι τον εαυτό του.

Μετά τη φυγή Χριστοφή το περασμένο καλοκαίρι, από την Ομόνοια, έγινε must η παραμονή του Εφραίμ στην ομάδα, αλλά και η ανάδειξή του σε ηγέτη της ομάδας. Οι συγκυρίες τον έφεραν μάλιστα να φορά μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Εφραίμ απολάμβανε μέχρι τα τελευταία χρόνια τη λατρεία των φίλων της Ομόνοιας. Μέσα σε μερικούς μήνες, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ο παίκτης δεν θέλει να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αναμένοντας πρόταση από το εξωτερικό. Κανένας δεν τον μέμφεται γι' αυτή του τη στάση. Εφόσον είναι ελεύθερος, ευκολότερα βρίσκει συμβόλαιο. Και κανένας δεν θα έλεγε το παραμικρό, αν ο Εφραίμ έφευγε το καλοκαίρι για άλλες πολιτείες, αν στην τρέχουσα περίοδο απέδιδε αυτά που μπορεί να αποδώσει. Σήμερα η δημοτικότητά του ανάμεσα στον κόσμο της Ομόνοιας έπεσε πάρα πολύ. Ο Εφραίμ έπαιξε φέτος ελάχιστα και δεν έπαιξε καλά. Είχε παρατεταμένο τραυματισμό, που προκάλεσε ποικίλα αρνητικά σχόλια. Γενικώς, δίνει μία αίσθηση αδιαφορίας με τάσεις φυγής. Αυτό ίσως είναι το λιγότερο και το ζήτημα στο τέλος της ημέρας δεν είναι αν θα μείνει ή όχι στην Ομόνοια. Ο καθένας δικαιούται να επιλέγει το δρόμο του, αναλόγως με το τι νιώθει, πώς εκτιμά την κατάσταση, πώς εκτιμά τι δυνατότητες του. Αν ο παίκτης αποφασίσει να μείνει, να φύγει για εξωτερικό ή να πάει σε άλλη ομάδα της Κύπρου, είναι θέμα δικό του. Όμως ο καθένας εκπέμπει την εικόνα του.


Κανένας δεν θα έλεγε το παραμικρό, αν ο Εφραίμ έφευγε το καλοκαίρι για άλλες πολιτείες, αν στην τρέχουσα περίοδο απέδιδε αυτά που μπορεί να αποδώσει.


Γενικώς, ο Εφραίμ είχε πολλά προβλήματα με τα πόδια του τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι ο παίκτης που έχει γρήγορη αποθεραπεία και επαναφορά. Αυτό λένε τα γεγονότα. Και αυτό είναι που κοιτάζουν, μαζί με τη διαχρονική παρουσία του παίκτη μέσα στο γήπεδο, οι ενδιαφερόμενοι. Και στους τρεις πιθανούς προορισμούς, οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες μέχρι τεράστιες. Σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα, οι ρυθμοί είναι εντονότεροι, οι παίκτες πιέζονται παραπάνω επί καθημερινής βάσης, οι συμπαίκτες και οι αντίπαλοι είναι πιο μπροστά σε πολλούς τομείς. Σε περίπτωση που ο Εφραίμ δεν ανανεώσει με την Ομόνοια και πάει σε άλλη ομάδα της Κύπρου, οι απαιτήσεις θα είναι πάρα πολλές και το δύο μέσα, μία έξω, δεν θα είναι ανεκτό. Είναι φυσιολογικό, συμβαίνει σε όλους τους σταρ που μετακινούνται από μία μεγάλη ομάδα σε άλλη. Αν μείνει στην Ομόνοια, ισχύει πάνω-κάτω το ίδιο. Θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος, ο πιο παλιός και ο παίκτης στον οποίο θα βασιστεί η ομάδα. Άρα, οι απαιτήσεις θα είναι ακόμη περισσότερες. Μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή που ίσως έχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο στην Κύπρο. Που έτσι και φορμαριστεί είναι ασταμάτητος. Όποιος και αν είναι ο επόμενος σταθμός του, από τον Ιούνιο, ο Εφραίμ, δίπλα στο τεράστιο ταλέντο του, πρέπει να προσθέσει τσαμπουκά, θέληση, συνέπεια και θετικό εγωισμό. Μπορεί να πάει πολύ ψηλότερα, μα πάρα πολύ ψηλότερα. Ειδάλλως, το μόνο που αδικεί και θα αδικεί, είναι τον εαυτό του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ