Είναι οι ταβέρνες με μουσική το νέο trend στην πρωτεύουσα;

Article featured image
Article featured image

Αν κάτι το κάνει ένας, δυο, το πολύ τρεις, ok. Αν όμως το κάνουν περισσότεροι, τότε ναι, μπορούμε να πούμε ότι εξελίσσεται σε trend. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα με τις ταβέρνες που, πέραν από το μεζέ, προσφέρουν μαζί και ζωντανή μουσική. Ένα full πακέτο διασκέδασης για όσους θέλουν να φάνε βασιλικά και να διασκεδάσουν σαν άρχοντες.

 

Αντίπεινα

Ήρθε από την επαρχία στο κέντρο της πόλης και άλλαξε τα πάντα. Μεγάλο, ευάερο μαγαζί, με πλούσιο μεζέ (στα €18) και τρεις διαφορετικές μουσικές προτάσεις. Τετάρτη τραγουδά η Έλενα Ανδρέου σε ένα πρόγραμμα λαϊκό αλλά πιο ακουστικό, Πέμπτη παίζει με ρεμπέτικο, ενώ Παρασκευή και Σάββατο όλοι είναι στο πόδι χάρη στο λαϊκοχορευτικό πρόγραμμα από πενταμελές σχήμα με τους Μάριο Οικονομίδη (μπουζούκι), Πανίκο Λοΐζίδη (κιθάρα), Ρένο Τσόκο (πλήκτρ), Τώνια Ανδρέου (φωνή) και Ξένιο Ευαγγέλου (κρουστά). Μια κλασσική ταβέρνα που όσο νυχτώνει μετατρέπεται σε ένα μοντέρνο κέντρο διασκέδασης με φωτισμό extravaganza και τέλεια ηχητική!

Που; Νέας Έγκωμης 26, Έγκωμη, Λευκωσία, 22832122. Πότε; Τετάρτη-Σάββατο 21.30 (κουζίνα από 20.30).

 

Γραβέλλα τζιαι Καπνιά

Ακόμα ένα μαγαζί που άλλαξε location. Καλά δεν πήγε και πολύ μακριά. Απέναντι πήγε αλλά σε ένα πολύ μεγαλύτερο μαγαζί, με το σκεπτικό σύντομα να διοργανώνει και βραδιές με ζωντανή μουσική. Για το φαγητό τι να πει κανείς… Σουβλάκι για πολλά βραβεία, αλλά και μια επιλογή με διάφορα άλλα καλούδια της κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας. Super είναι και τα vibes που παίρνεις, τόσο λόγω της αισθητικής του χώρου όσο και χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Ακόμα κάτι που είναι υπό συζήτηση, αφορά στην επιθυμία των παιδιών να σερβίρουν και μεσημέρι. Μαζί σας!

Που; Γωνία Αρχαγγέλου 54 & Καληδονίων 7, Παρισινός, 22358060. Πότε; Τρίτη-Κυριακή από 18.00.

 

Καρβουνομαγειρέματα

Τι να λέμε; Τώρα που έφτιαξε και ειδικό χώρο για τη μπάντα, επενδύοντας μάλιστα στον ήχο, με όλα όσα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν το ποιοτικότερο ηχητικό αποτέλεσμα, όλα λειτουργούν ρολόι στα Καρβουνομαγειρέματα. Από το φαγητό (€18 για μεζέ) μέχρι το κέφι που είναι ανεξάντλητο. Καθόλου τυχαίο που κάθε βράδυ το μαγαζί είναι τίγκα. Δευτέρα παρουσιάζεται η “Μπουάτ της Δευτέρας”, την Τρίτη και την Κυριακή (το μεσημέρι) οι Αντώνης Χουρδάκης (λύρα) και Νίκος Γιεπεσάκης (λαούτο) λένε “Μαντινάδες”, την Τετάρτη παίζει ελληνικό pop με τους Νικόλα Απέητο (πιάνο) και Κωνσταντίνο Χάμπαλη (τραγούδι), τις Πέμπτες το μαγαζί έχει φοιτητική βραδιά με τον εύγλωττο τίτλο “Μπουζουκοπερνάμε καλά” με τους Μιχάλη Λεβέντη και Λοΐζο Σόλωνος, την Παρασκευή οι Νικόλας Απέητος (πιάνο) και Χριστίνα Σαράντη (τραγούδι) παίζουν έντεχνο και τέλος, κάθε Σάββατο υπάρχει πρόγραμμα με λαϊκό και ρεμπέτικο από τους Νικόλα Σιδέρη (μπουζούκι) και Χρήστο Τάνιο (κιθάρα).

Που; Λήδρας 154, 77777729. Πότε; Δευτέρα-Σάββατο 21.00, Κυριακή από 14.00.

 

Οθέλλου 1

Τώρα που η γνωστή ταβέρνα επαναλειτούργησε σε ένα μεγαλύτερο και πιο ευάερο μαγαζί στους Άγιους Ομολογητές και η πίστα έχει μεγαλώσει και η θέα προς αυτήν και η όρεξη μας για τον εξαιρετικά ποιοτικό μεζέ των €18. Από τη σαλάτα, μέχρι το κρασάτο λουκάνικα και το μυρωδάτο μπουρέκι της αναρής, είναι όλα για να γλύφεις τα δάχτυλά σου! Κατά τ’ άλλα, κάθε Πέμπτη στο μαγαζί παίζει ο Νεόφυτος Καλογήρου, παρουσιάζοντας ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα με μια κιθάρα, ενώ το Παρασκευοσάββατο, οι Γιώργος, Μύρια, και Σάββας ξεκινούν με έντεχνο και ελαφρολαϊκό και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τα παίζουν και τα κάνουν όλα...

Που; Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία, 97886876. Πότε; Παρασκευή & Σάββατο από 22.00, Πέμπτη από 21.15 (κουζίνα από 20.00).

 

Τα Βαρελάδικα

Είναι ίσως το μαγαζί που άνοιξε το δρόμο, πρώτα στην αποκέντρωση (αφού βρίσκεται στη Λακατάμια) και έπειτα στο γλέντι χωρίς ενοχές. Μέχρι και πιάτα σπάνε! Εδώ θα φας πολύ καλό μεζέ (€18 Παρασκευή και Σάββατο και €15 τις υπόλοιπες μέρες) και θα διασκεδάσεις με λαϊκό πρόγραμμα του κεφιού από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Συγκεκριμένα, το Παρασκευοσάββατο τραγουδά ο πολύ δημοφιλής Στελάρας, μαζί με τους Γρηγόρη και Αναστασία, τις Τετάρτες εμφανίζονται οι Μικαέλλα Χατζηεφραίμ και Νικόλας Ντίμας, ενώ τις Πέμπτες θα δεις και θα ακούσεις τους Μαρία Ανδρέου και Σώτο Γονιό. Τέλος, τις Κυριακές παίζουν οι Ιφιγένεια και Κώστας Μπαταλιάς.

Που; Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 65, Λακατάμεια, 97810303. Πότε; Τετάρτη-Κυριακή από 22.00 (κουζίνα από 20.00).

 

Ταβερνάκι Το Σπήλαιο

Παρόλο που άνοιξε πολύ πρόσφατα, εντούτοις έγινε γνωστή αμέσως, ακόμα και εκτός ορίων της περιοχής. Ο μεζές είναι value for money (€16), με τα μαγειρευτά σαλιγκάρια να αποτελούν από μόνα τους ένα εξαιρετικό λόγο για να πας ως εκεί, ενώ και η μουσική της Παρασκευής (ενίοτε και του Σαββάτου), με ρεμπέτικο και λαϊκό από τους Σάββα και Πόλυ, είναι ένας ακόμα καλός λόγος. Η ταβέρνα είναι σχετικά μικρή, άρα ζεστή, ενώ μόλις ανοίξει ο καιρός θα βγάλει και τραπεζάκια έξω.

Που; Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά, 22622024. Πότε; Δευτέρα-Κυριακή 17.00-00.00 (μουσική από 21.30).

 

Τα 5 όγδοα αλλιώς

Το παραδοσιακό μαγαζί της Έγκωμης (κύρια photo άρθρου) άλλαξε εντελώς πρόσωπο. Ο μεζές είναι σε ελληνικό στυλ, από την άποψη ότι δεν υπάρχει κάτι fixed αλλά τον φτιάχνεις εσύ όπως και με ότι θες, ενώ και οι γεύσεις είναι πιο ελληνικά oriented. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για platters με τυριά και αλλαντικά, ή για την πιατέλα του μπεκρή. Αυτό σε σχέση με το φαγητό. Μουσικά, τώρα, οι Πανίκος Χαραλάμπους (μπουζούκι), Χρήστος Ορφανού (μπαγλαμάς και βιολί) και Μάριος Χαραλάμπους (κιθάρα), είναι ικανοί να σας διασκεδάσουν με πολύ ποιοτικό τρόπο, κυρίως με ελαφρολαϊκό και ρεμπέτικο.

Που; Ερεχθείου 2, Έγκωμη, 22453142. Πότε; Πέμπτη-Σάββατο 21.45-02.00 (κουζίνα από 21.00).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ