Το μπόινγκ προσγειώθηκε στο Αφγανιστάν

Article featured image
Article featured image

Αεροπειρατές το οδήγησαν στο Αφγανιστάν, το προσγείωσαν και οι επιβάτες είναι όλοι ζωντανοί και ζουν σε καλύβες, χωρισμένοι σε επτά ομάδες και χωρίς σχεδόν καθόλου φαγητό. Αυτή η νέα ανατρεπτική πτυχή στην πρωτοφανή υπόθεση του αγνοούμενου μπόινγκ, που εδώ και 34 μέρες συγκλονίζει το παγκόσμιο, έρχεται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Το σενάριο έφερε στη δημοσιότητα η μαλαισιανή εφημερίδα Daily Star, επικαλούμενη πηγή από τη λεγόμενη FSB (πρώην KGB). Είκοσι από τους επιβάτες, προσθέτει το δημοσίευμα, έχουν μεταφερθεί στο Πακιστάν.

Η κλήση του συγκυβερνήτη

Ένα άλλο δημοσίευμα μαλαισιανής εφημερίδας, της New Straits Times, αναφέρει ότι ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ, επιχείρησε να πραγματοποιήσει κλήση από το κινητό τηλέφωνό του την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την περιοχή Πένανγκ της Μαλαισίας. Η προσπάθειά του αυτή, προστίθεται, σταμάτησε απότομα καθώς το μπόινγκ απομακρύνθηκε από τους πύργους τηλεπικοινωνιών. Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο εκείνη την ώρα και για αυτό το λόγο το κινητό τηλέφωνο του Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ είχε σήμα.

Στην Αυστραλία

Την ίδια ώρα και σε άλλο σημείο της υφηλίου, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, δηλώνει πεπεισμένος ότι τα σήματα που έχουν λάβει τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στις έρευνες στον Ινδικό ωκεανό δυτικά του Περθ, προέρχονται από τα «μαύρα κουτιά» του μοιραίου μπόινγκ. «Έχουμε περιορίσει πολύ την περιοχή των ερευνών και είμαστε πεπεισμένοι ότι τα σήματα προέρχονται από τα μαύρα κουτιά», δήλωσε ο Άμποτ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.


Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ