17-31 Μαΐου το 1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου (Pride)

Article featured image
Article featured image

Με όραμά της μια κοινωνία απαλλαγμένη από διακρίσεις και προκαταλήψεις, βασισμένη στο σεβασμό προς τον κάθε πολίτη και στην αποδοχή της διαφορετικότητάς του, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό, η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου (Pride) με σύνθημα «Ίδια Αγάπη - Ίσα Δικαιώματα».

Το Φεστιβάλ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας, κ Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και στηρίζεται ανάμεσα σε άλλους από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Κύπρο, την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που θα αρχίσουν στις 17 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν με την «Πορεία Υπερηφάνειας» το Σάββατο 31 Μαΐου, στη Λευκωσία.

Ανάμεσα σε άλλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, θεατρικό αναλόγιο, καθώς και φεστιβάλ κινηματογράφου με θεματολογία ενάντια στην προκατάληψη, τις διακρίσεις και τη βία που στοχοποιούν και καταπιέζουν άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, δηλαδή λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφισεξουαλικούς, τρανς και ίντερσεξ (ΛΟΑΤ).

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, τόσο στην Κύπρο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει ως στόχο του την προώθηση των ίσων δικαιωμάτων για όλους, την αύξηση της ορατότητας των ΛΟΑΤ ατόμων ως μέλη του κοινωνικού συνόλου και αποτελεί γιορτή της διαφορετικότητας, αλλά και μια αντίδραση στο μίσος και την καταπίεση, στη ντροπή και το στιγματισμό. Κατά συνέπεια, αναμένεται ότι, όπως και στο εξωτερικό,  στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν όχι μόνο ΛΟΑΤ άτομα, αλλά και όλοι όσοι υποστηρίζουν την ισότητα και την ισχύ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις.

Ανάμεσα σε άλλους, στη διοργάνωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, πολιτειακοί αξιωματούχοι, πρέσβεις, καθώς και ακτιβιστές και διεκδικητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Πηγή φωτογραφίας: Faymondo's Blog


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ