Μονομαχιών συνέχεια στο Red Bull Air Race: Ο Arch επικράτησε του Bonhomme στο Rovinj!

Article featured image
Article featured image

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, στις Δαλματικές Ακτές, ο Hannes Arch πήρε τη ρεβάνς από τον Paul Bonhomme για την ήττα στο Abu Dhabi.

Σε μία πραγματικά συναρπαστική «αερομαχία» που κρίθηκε στις… καθυστερήσεις, ο Hannes Arch κατάφερε, το περασμένο Σάββατο στον αγώνα που έγινε στο Rovinj της Κροατίας, να πάρει τη νίκη από τα χέρια του παγκόσμιου πρωταθλητή Paul Bonhomme. Η επικράτηση του Αυστριακού πιλότου στο δεύτερο από τους οκτώ αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος «Red Bull Air Race», ήρθε σχεδόν αναπάντεχα, καθώς στον πρώτο γύρο του στην εναέρια διαδρομή πάνω από την Αδριατική Θάλασσα και με φόντο τη μαγευτική ακτογραμμή της Κροατίας, ο Arch υστερούσε κατά 0.23 sec του μεγάλου του αντιπάλου.

Ωστόσο, παίρνοντας ώθηση από τις ζητωκραυγές χιλιάδων συμπατριωτών του που βρέθηκαν στο Rovinj και με πτήση χειρουργικής ακρίβειας στο δεύτερο πέρασμα ανάμεσα στους φουσκωτούς πυλώνες που οριοθετούν την εναέρια πίστα, ο Arch κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στα 59.012 δευτερόλεπτα, οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου κάτω από την επίδοση του Bonhomme που ήταν 59.097 δευτερόλεπτα! «Είναι κάτι ξεχωριστό. Όταν άκουσα πως είμαι πρώτος, δάκρυσα, λόγω των έντονων συναισθημάτων και της εκτόνωσης όλης της πίεσης που είχα. Ήταν δύσκολος αγώνας», σχολίασε ο Arch που πλέον συγκατοικεί με τον μόνιμο πια αντίπαλό του στην κορυφή της βαθμολογίας, με 21 βαθμούς. Πίσω τους βρέθηκε ο 41χρονος Ιάπωνας Yoshihide Muroya, που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Red Bull Air Race Series.

Η αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου την ώρα του τελικού, έκανε τις πτήσεις με φόντο το «Μπλε Μαργαριτάρι» της Ίστρια, ακόμα δυσκολότερες. Είναι χαρακτηριστικό πως υπήρξαν έξι επαφές φτερών με τους πυλώνες ύψους 25 μέτρων που οριοθετούν τη διαδρομή, αριθμός ρεκόρ. Μία από αυτές, ολοκλήρωσε άδοξα την προσπάθεια του Αυστραλού Matt Hall στον γύρο «Super 8». Μία χρονική ποινή άφησε αυτή τη φορά τον Καναδό Pete McLeod εκτός βάθρου, ενώ μεγάλος άτυχος του τελικού στο Rovinj, ήταν ο Βρετανός Nigel Lamb, που τέθηκε εκτός μάχης όταν ο έλικας του αεροπλάνου του καταστράφηκε μετά από επαφή με το έδαφος στο αεροδρόμιο του αγώνα, κατά την ολοκλήρωση της φάσης «Top12».

Για τη συνέχεια, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race Series αλλάζει ξανά ήπειρο, μεταφέρεται στην Ασία και την Putrajaya της Μαλαισίας. Ο τρίτος γύρος τη σεζόν διεξάγεται στις 17-18 Μαΐου. Μετά από αυτόν, ποιός θα προηγείται στην «πτήση τίτλου»; Ο Arch ή ο Bonhomme; Η απάντηση στους αιθέρες!

Βαθμολογία πρωταθλήματος:

1. Arch (Αυστρία) 21

2. Bonhomme (Μ. Βρετανία) 21

3. McLeod (Καναδάς) 12

4. Muroya (Ιαπωνία) 7

5. Hall (Αυστραλία) 7

6. Ivanoff (Γαλλία) 5

7. Sonka (Τσεχία) 5

8. Lamb (Μ. Βρετανία) 5

9. Dolderer (Γερμανία) 5

10. Chambliss (Η.Π.Α.) 0

Λίγα λόγια για το Red Bull Air Race

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Air Race αποτελείται από τους καλύτερους πιλότους του κόσμου, σε ένα μηχανοκίνητο σπορ που συνδυάζει ταχύτητα, ακρίβεια και ικανότητα. Οι πιλότοι, με τη βοήθεια των πιο ευέλικτων και ελαφριών αγωνιστικών αεροπλάνων, διαγωνίζονται σε μια εναέρια πίστα οριοθετημένη από πυλώνες γεμάτους με αέρα, ύψους 25 μέτρων. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στους κανονισμούς και στα θέματα ασφαλείας συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα που πραγματοποιήθηκε, πριν τρία χρόνια, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το Red Bull Air Race είναι το συναρπαστικότερο μηχανοκίνητο σπορ στον αέρα.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ