Πρέμιερ Λιγκ: Πέθανε το ελληνικής καταγωγής ελπιδοφόρο αστέρι της Γουέστ Χαμ

Article featured image
Article featured image

Την τελευταία πνοή του σε ηλικία 20 ετών, μετά από τριετή «μάχη» με τον καρκίνο στους όρχεις, άφησε ο Ντίλαν Τομπίδης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Γουέστ Χαμ.

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός επιθετικός, ο οποίος έκανε το 2012 ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα των «σφυριών», σε αγώνα του Λιγκ Καπ με τη Γουίγκαν, διαγνώστηκε ότι έπασχε από την ασθένεια το 2011.

«Ο Ντίλαν ήταν σεβαστός από όλους όσοι τον γνώριζαν για τις έξυπνες απόψεις του πάνω στο παιχνίδι και τον μεγαλειώδη χαρακτήρα του», αναφέρει ο σύλλογος της Πρέμιερ Λιγκ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας του.

Ο Τομπίδης, ο οποίος εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γουέστ Χαμ σε ηλικία 15 ετών, αγωνίστηκε στις εθνικές ομάδες της Αυστραλίας κάτω των 17 και κάτω των 23 ετών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ομοσπονδίας της Αυστραλίας, Ντέιβιντ Γκάλοπ τονίζει σε δήλωσή του: «Εκ μέρους της ποδοσφαιρικής κοινότητας της Αυστραλίας, εκφράζουμε τα πιο βαθιά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Ντίλαν, τους συμπαίκτες και τους φίλους του σε αυτή την εξαιρετικά θλιβερή στιγμή».

Η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τη μνήμη του Τομπίδη με χειροκρότημα ενός λεπτού πριν από την έναρξη του αυριανού αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας στο «Άπτον Παρκ», ενώ οι παίκτες των «σφυριών» θα φορούν και μαύρα περιβραχιόνια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ