107 έργα κορυφαίων ζωγράφων σε δημοπρασία

Article featured image
Article featured image

107 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών καθώς και έργα νεότερων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα και την Κύπρο, θα δημοπρατηθούν από τον Οίκο Δημοπρασιών AlphaZmart Auctions. Στόχος του Οίκου είναι να δώσει μια θετική ώθηση στην αγορά τέχνης προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για απόκτηση ποιοτικών έργων στους φιλότεχνους. Ανάμεσα στους 78 καλλιτέχνες με έργα στη δημοπρασία που φέρει τον τίτλο «Νεότερη & Σύγχρονη Τέχνη: Έλληνες και Κύπριοι Δημιουργοί», ξεχωρίζουν οι Ελλαδίτες Τσαρούχης, Βασιλείου, Θωμόπουλος, Παύλος, Φασιανός, Σπεράντζας, Μανουσάκης, Μανωλίδης, Πανταλέων και Γέρος, καθώς και οι Κύπριοι Μιχαήλ Κάσιαλος, Αδαμάντιος Διαμαντής, Χριστόφορος Σάββα, Ξάνθος Χατζησωτηρίου, Κάιτη Στεφανίδου,  Άγγελος Μακρίδη, Θεόδουλο, Σκοτεινό, Λανίτη, Καραγιάν κ.ά. Στη δημοπρασία ξεχωρίζει επίσης το έργο του σημαντικού Κύπριου λαϊκού ζωγράφου Μιχαήλ Κάσιαλου «Λουόμενη Αφροδίτη». Πρόκειται για ένα πρώιμο έργο του ζωγράφου. Από τα άλλα έργα Κυπρίων ζωγράφων στη δημοπρασία, ξεχωρίζουν ακόμα το έργο του Ξάνθου Χατζησωτηρίου «Η Λήδα και ο Κύκνος», έργο μεγάλων διαστάσεων χρονολογίας 1984, έργο της Καίτης Στεφανίδου «Μάχη ΙΙΙ», ένα από τα λίγα έργα της συγκεκριμένης σειράς που ζωγράφισε, έργο του Τάσου Στεφανίδη χρονολογίας 1958 καθώς και γλυπτό του Θεόδουλο από τη σειρά Αυτόφωτα-Ετερόπωτα.

Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν για το κοινό στην Alpha C.K. Art Gallery, στις 4, 5 & 6 Μαΐου. Ο πλήρης κατάλογος των έργων βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.alphazmart.com.

 

Η δημοπρασία θα γίνει την Τετάρτη 7 Μαΐου στην Alpha C.K. Gallery στη Λευκωσία, στις 19.30.  Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία καταλόγου, επικοινωνήστε με την AlphaZmart Auctions, τηλ. 22751325.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ