Σκότωσαν μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 15 τοπικών αρχηγών και τριών ντόπιων μελών του προσωπικού της ιατρικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα, σκοτώθηκαν σε επίθεση σε πόλη της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Νάνγκα Μπογκίλα, περίπου 450 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας Μπανγκουί. Εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επιβεβαίωσε τους θανάτους του προσωπικού της οργάνωσης, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν όταν μια κλινική των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη δέχθηκε επίθεση ενώ τοπικοί αρχηγοί πραγματοποιούσαν εκεί μια συνάντηση, δήλωσε ο Ζιλ Ξαβιέ Νγκουεμπάσα, πρώην βουλευτής της πόλης, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες με τους οποίους μίλησε.

Στο μεταξύ, ειρηνευτικά στρατεύματα συνόδευσαν σήμερα περίπου 1.300 μουσουλμάνους που αποχώρησαν από το Μπανγκουί και λεηλασίες ακολούθησαν στη συνοικία τους, η οποία ήταν ένας από τους τελευταίους θυλάκους μουσουλμάνων στην πρωτεύουσα της χώρας που σπαράσσεται από τη θρησκευτική βία. Ξένα στρατεύματα συνόδευσαν χιλιάδες μουσουλμάνους στη σχετική ασφάλεια των βόρειων περιοχών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ