Η Ελλάδα επέστρεψε, είπε ο Σαμαράς στο Reuters

Article featured image
Article featured image

«Η Ελλάδα εξετάζει την έκδοση ομολόγου εντός του επόμενου τριμήνου», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters, χθες Τετάρτη.

«H ελληνική οικονομία αναμένεται να ανακάμψει για πρώτη φορά φέτος μετά από έξι χρόνια ύφεσης με τις αποδόσεις των ομολόγων της να υποχωρούν αισθητά το τελευταίο διάστημα. Η Ελλάδα επέστρεψε».

«Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν το επίκεντρο της χρηματοοικονομικής αστάθειας στην περιοχή, μια ασταθής χώρα σε μια περιοχή σχετικά σταθερή. Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει εντελώς».

«Το Eurogroup ενέκρινε την Τρίτη την εκταμίευση 8,3 δισ. ευρώ για την Ελλάδα σε τρεις δόσεις, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει ομόλογα 9,3 δισ. ευρώ που λήγουν τον Μάιο. Νωρίτερα, την Τετάρτη, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε προ-μνημονίου επίπεδα, στο 6,18% προκαλώντας αισιοδοξία ότι μια έκδοση θα ήταν επιτυχής.

«Ο χρόνος μιας τέτοιας έκδοσης εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές και (η Ελλάδα) δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα να βγει στις αγορές κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014 το νωρίτερο».

«Τα χειρότερα για την Ελλάδα έχουν περάσει και ότι υπάρχουν δειλές ενδείξεις ανάκαμψης. Πιάσαμε πάτο και τώρα αρχίζουμε να ανεβαίνουμε. Είμαστε στην αρχή της ανόδου».

«Οι πιο σημαντικές λέξεις αυτή τη στιγμή είναι η σταθερότητα και η ανάπτυξη. Δεν θα πρέπει να χάσω την κατεύθυνσή μου, όλο ευθεία, δεν θα παρεκκλίνω».

«Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη σοβαρά προβλήματα για τη χώρα, όπου η ανεργία παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ και υπάρχουν ακόμη ζητήματα με την ρευστότητα». 


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ