«Τα γερμανικά φιλιά μας στην Ελλάδα»

Article featured image
Article featured image

Μεγάλη πρόοδο βλέπει στην Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι εάν οι Έλληνες συνεχίσουν να πειθαρχούν, με τον τρόπο που η ΕΕ υποδεικνύει, τότε .... «έχουν σημαντικές πιθανότητες να τα καταφέρουν».

 

«Οι Έλληνες υποφέρουν από τα μέτρα εξυγίανσης» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, απέδωσε, ωστόσο, τα σημερινά προβλήματα στις παραλείψεις των περασμένων δεκαετιών, τις οποίες οι Έλληνες καλούνται σήμερα να πληρώσουν και διευκρίνισε ότι η Ευρώπη και η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα της Ελλάδας. Κάλεσε δε τους Έλληνες πολίτες να μην παρασύρονται από ανεύθυνους πολιτικούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ευθύνονται άλλοι για τα προβλήματά τους.

 

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για επικείμενο θετικό πρόσημο και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη, αλλά βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο» δήλωσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα νέο πακέτο στήριξης, είπε: «Δεν το γνωρίζω. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της και ότι μπορεί να διασφαλίσει πρόσβαση στις αγορές».

 

Υπενθύμισε πάντως ότι κατά την έγκριση του δευτέρου πακέτου στήριξης, οι υπουργοί Οικονομικών είχαν υποσχεθεί στην Αθήνα ότι, εφόσον χρειαστεί βοήθεια μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, είναι διατεθειμένοι να κάνουν κάτι, υπό τον όρο να ανταποκριθεί η χώρα στις υποχρεώσεις της και να σημειώσει πρωτογενές πλεόνασμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ