Διεθνές ρεντίκολο για Ιταλούς νεοναζί

Article featured image
Article featured image

Μαντάρα τα έκαμαν φανατικοί Ιταλοί ακροδεξιοί, μέλη της Λέγκας του Βορρά, οι οποίοι προσπάθησαν να "αποδείξουν" πόσο εύκολο είναι για τους μετανάστες να περάσουν με μια βάρκα από την Τυνησία στην Ιταλία και στη συνέχεια να αιτηθούν ασύλου. Η ομάδα των επτά σαλταρισμένων ακροδεξιών ξεκίνησε από το λιμάνι Πάρτο Σάλβο στον Ιταλικό νότο με προορισμό την Τυνησία. Αλλιώς το περίμεναν όμως και αλλιώς τους βγήκε, αφού για κακή τους τύχη ο κινητήρας της λέμβου που τους μετέφερε έπιασε φωτιά στα ανοιχτά της Μάλτας.

Έντρομοι τα μέλη της Λέγκας του Βορρά εκτόξευσαν φωτοβολίδα, όμως η κάνη του εκτοξευτήρα κοιτούσε προς τη βάρκα, με αποτέλεσμα η λέμβος να τρυπήσει και να αρχίσει να παίρνει νερά. Σε λίγα λεπτά είχαν βρεθεί στη θάλασσα, να κολυμπούν μόνοι και αβοηθήτοι στα ανοιχτά της Μεσογείου. Κατάφεραν να εκτοξεύσουν -σωστά αυτή τη φορά- άλλη μια φωτοβολίδα και ευτυχώς φάνηκαν τυχεροί και τους περισυνέλεξε ο στρατός της Μάλτας.   

Η ομάδα των ακροδεξιών πέτυχε δηλαδή ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωκε. Έδειξαν ότι είναι πολύ εύκολο τέτοιου είδους ταξίδια να καταλήξουν σε τραγωδία.    


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ