Η Ευρώπη είπε ναι στη διαφορετικότητα

Article featured image
Article featured image

Σε μια ακόμη επιβράβευση των εκκεντρικών - αν όχι αμφιλεγόμενων - παρουσιών στη Eurovision, το τραγούδι της Αυστρίας με τη... γενειοφόρο Κοντσίτα Βουρστ, κέρδισε τον 59ο διαγωνισμό ευρωπαϊκού τραγουδιού στον τελικό που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Το ελληνικό τραγούδι, «Rise Up», των Freaky Fortune και RiskyKidd έλαβε μόλις 35 βαθμούς και κατετάγη 20ο.



Το αυστριακό τραγούδι «Rise Like A Phoenix» - με πρωταγωνίστρια την Κοντσίτα Βουρστ που εμφανίστηκε με μια δαντελωτή τουαλέτα και δασύτριχο μούσι, έχοντας ήδη κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι που συχνά αποδεικνύεται σημαντικότερο των φωνητικών ικανοτήτων - απέσπασε 290 βαθμούς. Ακολούθησε το κομμάτι της Ολλανδίας με 238 βαθμούς και τρίτο ήταν αυτό της Σουηδίας με 218.



Η Κοντσίτα Γουρστ - το alter ego του 25χρονου Τόμας Νιούριτ - έλαβε 13 δωδεκάρια στην ψηφοφορία από τις ευρωπαϊκές χώρες. Είναι η πρώτη νίκη στη Eurovision για την Αυστρία από το 1966.



Η Κοντσίτα είχε ξεκινήσει την καριέρα της με τάλεντ σόου το 2006 για να περάσει στη σφαίρα των σταρ σε άλλο σόου το 2011, τραγουδώντας το «My Heart Will Go On» από τον «Τιτανικό» σε στυλ Σελίν Ντιόν. Κι έχει δουλέψει στο πλαίσιο ριάλιτι σόου σε εργοστάσιο ψαριών και με νομάδες της Ναμίμπια!


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ