Κι άλλοι κολοσσοί

Article featured image
Article featured image

Η μια μετά την άλλη κλείνουν οι συμφωνίες με διάφορες εταιρείες κολοσσούς ενέργειας. Πότε, πόσο, πώς και εαν τελικά όλο αυτό θα έχει ουσιαστική επίδραση στην καθημερινότητα μας, αυτό είναι κάτι που μόνο με την πάροδο του χρόνου θα μπορέσουμε να πούμε με ασφάλεια. 

Οι Αμερικάνοι

Μετά τη χθεσινή συμφωνία για δραστηριοποίηση στην Κύπρο του αμερικανικού ενεργειακού κολοσσού Halliburton, την κάθοδο της στο νησί αναμένεται, συμφωνα με πληροφοριες του Sigmalive, να πραγματοποιήσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για υπογραφή συμφωνίας, και αντιπροσωπία του επίσης αμερικανικού κολοσσού Schlumberger, που εδράζεται σε περισσότερες από 85 χώρες και ειδικεύεται κυρίως στα λογισμικά ανάλυσης σεισμογραφικών δεδομένων.

Οι δύο κολοσσοί θα παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες στους μηχανισμούς εξόρυξης φυσικού αερίου στη χώρα, ενω η Κύπρος θα αποτελεί τη βάση για τις εργασίες τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το εν λόγω γεγονός αφενός βάζει την Κύπρο για τα καλά στον ενεργειακό χάρτη και αφετέρου δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Οι Γάλλοι

Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ δείχνει και ο Γαλλικός κολοσσός TECHNIP, που ασχολείται κυρίως με τις κατασκευές εγκαταστάσεων για σκοπούς ενέργειας.

Διερευνητικές γεωτρήσεις αποκλειστικά για πετρέλαιο φαίνεται να αρχίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του 2015, σε ένα απο τα τεμάχια 10 ή 11 της κυπριακής ΑΟΖ, για τα οποία έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια η γαλλική εταιρεία Τοτάλ. Στο παρόν στάδιο, γίνεται επεξεργασία των δεδομένων, ώστε να αποφασιστούν οι κινήσεις εκείνες που θα έχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ