Εκατοντάδες Τούρκοι εργάτες παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο

Article featured image
Article featured image

Τέσσερις νεκροί, ένας σοβαρά τραυματίας και 200 με 300 παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι είναι ο αρχικός απολογισμός έπειτα από την κατάρρευση στοάς σε ορυχείο στην τουρκική επαρχία Μάνισα (Μαγνησία).

Είκοσι από τους εργαζόμενους έχουν διασωθεί, ενώ 15 είναι ελαφρά τραυματισμένοι δήλωσε ο κυβερνήτης Μεχμέτ Μπαχατίν, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ προειδοποίησε ότι τα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των νεκρών είναι παραπλανητικά.

«Αναφέρονται διάφοροι αριθμοί, δεν θέλω να μιλήσω με αριθμούς», τόνισε ο Γιλντίζ, προσθέτοντας ότι τέσσερις ξεχωριστές ομάδες διάσωσης προσπαθούν να προσεγγίσουν τους ανθρακωρύχους.

Στο ανθρακωρυχείο το οποίο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, έγινε έκρηξη λόγω βραχυκυκλώματος και προκλήθηκε φωτιά. Λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος δε δούλευαν οι ανελκυστήρες για να βγουν οι εργάτες στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να μείνουν εγκλωβισμένοι.

Στην περιοχή έσπευσε αμέσως μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων, ενώ ομάδες πυρόσβεσης προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά την ώρα που από το ανθρακωρυχείο βγαίνουν συνεχώς πυκνοί καπνοί.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ