Αγώνας ηλιακών οχημάτων στην καρδιά της πρωτεύουσας

Article featured image
Article featured image

Το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, διοργανώνει στις 22 Ιουνίου, τον πρωτοποριακό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων, αυτή τη φορά στην καρδιά της Λευκωσίας.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων, έχει πλέον καταστεί θεσμός και το Ινστιτούτο Κύπρου αποδεικνύει για πέμπτη συνεχή χρονιά τη σταθερή προσπάθειά του για προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων, στη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και στην ενθάρρυνσή τους για ενασχόληση με την έρευνα, την τεχνολογία και την επιστήμη.

Με καύσιμο τον ήλιο, φοιτητές Πανεπιστημίων και μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από όλη την Κύπρο, καθώς και διεθνείς ομάδες από το εξωτερικό, θα διαγωνιστούν με ηλιακά οχήματα που έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει οι ίδιοι, σε ανοικτούς δρόμους της Λευκωσίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κέντρο της Λευκωσίας στις οδούς Θεμιστοκλή Δέρβη, Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους.

Διοργανωτές και διαγωνιζόμενοι φιλοδοξούν να προσφέρουν και φέτος στους θεατές ένα εντυπωσιακό θέαμα, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία, αποτελεί το μέλλον για έναν πράσινο πλανήτη απαλλαγμένο από βλαβερούς ρύπους.

Πληροφορίες 22208702, www.cyi.ac.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ