Το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε στη Γη

Article featured image
Article featured image

Το μεγαλύτερο πλάσμα που περπάτησε ποτέ στη Γη ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στην Αργεντινή. Από τη μελέτη των οστών προκύπτει ότι πράγματι πρόκειται για ένα μοναδικό είδος δεινοσαύρου, πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Ο ανευρεθείς δεινόσαυρος, που ονομάστηκε Τιτανόσαυρος, είχε μήκος 40 μέτρων και ύψος 20 μέτρων, ενώ υπολογίζεται ότι ζύγιζε 77 τόνους, όσο δηλαδή 14 αφρικανικοί ελέφαντες μαζί. Είναι δε 7 τόνους βαρύτερος από τον προηγούμενο μεγαλύτερο δεινόσαυρο που έχει ανακαλυφθεί, τον λεγόμενο Αργεντινόσαυρο. Ωστόσο και παρόλο το βάρος, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο Τιτανόσαυρος ήταν χορτοφάγος.

Τα οστά ανακάλυψε αρχικά και τυχαία ένας ντόπιος αγρότης, κοντά στην έρημο Λα Φλέτσα, περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά της Τρελέβ στην Παταγονία. Στη συνέχεια τα απολιθώματα -περίπου 150 οστά συνολικά- ήρθαν στο φως από μια ομάδα παλαιοντολόγων από το Μουσείο Παλαιοντολογίας Egidio Feruglio , με επικεφαλής τον Δρ Χχοσέ Λουίς Καρμπαλίδο και τον Δρ. Ντιέγκο Πολ.

Το συνεργείο της Μονάδας Φυσικής Ιστορίας του BBC ήταν εκεί και συνέλαβε τη στιγμή που οι επιστήμονες συνειδητοποίησαν πόσο μεγάλη ήταν η ανακάλυψή τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ