Η άλλη Βόρειος Κορέα (12 απαγορευμένες φωτογραφίες)

Article featured image
Article featured image

Ο φωτορεπόρτερ Eric Lafforgue έχει επισκεφθεί τη Β. Κορέα έξι φορές. Τελικά, του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μιας και επανειλημμένα αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς νόμους. Επέμενε να απαθανατίζει αυτά που ενοχλούσαν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Αυτά που οι αρχές δεν θέλουν ο υπόλοιπος πλανήτης να γνωρίζει, ήταν για τον Lafforgue η μεγαλύτερη φωτογραφική πρόκληση. Κάποιες φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και ενόχλησαν την κυβέρνηση. Λίγο μετά του ζητήθηκε να διαγραφούν, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Ο Lafforgue λέει πως απλά θέλει να δείξει μια φυσιολογική πλευρά της ζωής εκεί. Όταν το 2012 εκδιώχθηκε για τελευταία φορά από τη χώρα, κατάφερε να φυγαδεύσει μερικές μικροσκοπικές κάρτες μνήμης, φωτογραφίες από τις οποίες παίζουν σήμερα στο lifo.gr.Στρατιώτης που έχει αποκοιμηθεί. H φωτογραφία που, σύμφωνα με τον Eric Lafforgue, μάλλον εξόργισε περισσότερο την Β. Κορέα.Ένας από τους ισχυρότερους στρατούς του κόσμου δεν επιθυμεί φωτογραφίες που απεικονίζουν τους στρατιώτες να συνδράμουν σε αγροτικές εργασίεςΤο μετρό στην Πιονγκγιάνγκ είναι κατασκευασμένο και εκτείνεται στο μεγαλύτερο βάθος από οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο. Η χρήση του είναι διπλή μιας και είναι σχεδιασμένο ώστε να μετατρέπεται και σε καταφύγιο. Όταν οι φύλακες εντόπισαν τον Eric Lafforgue να τραβάει φωτογραφίες των κοριτσιών, του ζήτησαν να τις διαγράψει μιας και απαγορεύεται η φωτογράφιση των εγκαταστάσεων.Φωτογραφίες που υποδηλώνουν την ύπαρξη φτώχειας στη Β.Κορέα και που είναι απαγορευμένες δια ροπάλουΠαιδιά που εργάζονται σε αγρόκτημαΥπαίθριοι πωλητές και μαύρη αγορά. Τέτοιες φωτογραφίες βρίσκονται ψηλά στη μαύρη λίστα Β. Κορέας που επί σειρά ετών είχε λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου.Η ουρά για την επιβίβαση στα ΜΜΜΘεωρείται προσβολή και απαγορεύεται αυστηρά να φωτογραφίζεις άγαλμα του Κιμ Γιονγκ Ουν από πίσωΠολίτες που συλλέγουν γκαζόν το οποίο λέγεται πως το τρώνε. Οι φύλακες εμποδίζουν όποιον εντοπίσουν να αποπειράται φωτογράφιση τέτοιων στιγμών.Μια σκούπα ακουμπισμένη στο άγαλμα του ηγέτη είναι κάτι που δεν πρέπει ποτέ να συμβεί και να υπάρχει σε φωτογραφίαΣτρατιώτες σε στιγμές χαλάρωσης που όμως απαγορεύεται να φωτογραφηθούνΜια γυναίκα ανάμεσα σε πλήθος στρατιωτών. Ο Eric Lafforgue αναφέρει πως απαγορευόταν αυστηρά να φωτογραφίζεις στρατιώτες χωρίς άδεια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ