Τρελαίνει κόσμο με τα αλλεπάλληλα ρεκόρ η Καλλένου

Article featured image
Article featured image

Τρελαίνει κόσμο η Μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του παγκύπριου ρεκόρ στο ύψος γυναικών με το άλμα της στα 1.91μ., η 19χρονη πρωταθλήτρια μας, Λεοντία Καλλένου, έσπασε ξανά το εθνικό ρεκόρ, με επίδοση 1.92μ.

Η Καλλένου ξεπέρασε το Σάββατο 17 Μαΐου το συγκεκριμένο ύψος στο SEC Championships (Southeastern Conference) στο Λέξινγκτον του Κεντάκι, βελτιώνοντας κατά ένα εκατοστό το παγκύπριο ρεκόρ.

Σε ένα αγώνα χωρίς ανταγωνισμό (η 2η θέση κρίθηκε στο 1.82μ.), η Καλλένου με το 1.92μ. πέτυχε την 7η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο και την 3η καλύτερη στην Ευρώπη. Παράλληλα,είναι πρώτη στην Ευρώπη στα U23.

Στο SEC Championships στο Κεντάκι η Καλλένου δοκίμασε πέντε άλματα, όλα πετυχημένα με την πρώτη. Ξεκίνησε με το 1.77μ., ακολούθως πέρασε το 1.82 μ. και το 1.86 μ., στη συνέχεια έσπασε το ρεκόρ αγώνων με το 1.89 μ. και τέλος κατέρριψε ξανά το παγκύπριο ρεκόρ με το 1.92μ.

Η Καλλένου θα αγωνιστεί ακολούθως, στο τέλος του μήνα (29-31 Μαΐου) στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στο NCAA East Regional και έπειτα στο NCAA Outdoor Championships (11-14 Ιουνίου) στο Γιουτζίν του Όρεγκον.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ