Μπενφίκα και Σεβίλλη για το τρόπαιο του Europa League

Article featured image
Article featured image

Σεβίλλη και Μπενφίκα θα αναμετρηθούν στον τελικό του Europa League. Οι δυο ομάδες απέκλεισαν Βαλένθια και Γιουβέντους αντίστοιχα και στις 14 Μαΐου θα βρεθούν αντιμέτωπες με φόντο το μεγάλο τρόπαιο.

 

Βαλένθια - Σεβίλλη 3-1

Σκοράροντας στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σεβίλλη πέτυχε χρυσό γκολ και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Europa League μέσα από τα χέρια της Βαλένθια που είχε προηγηθεί με 3-0. Χρυσός σκόρερ ο Μπιά.

Το κατ’ εξοχήν άδικο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Για 90 και πλέον λεπτά η Βαλένθια έκανε ένα σχεδόν τέλειο ματς, τακτικά και είχε εξασφαλίσει το σκορ που ήθελε (3-0) αλλά η Σεβίλλη με τη μοναδική της ευκαιρία σε όλο το δεύτερο ημίχρονο σκόραρε (στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων) και κατάφερε να πάρει την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι εκκίνησαν εκρηκτικά το ματς και πήραν το ρίσκο να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες δυνάμεων πιέζοντας ασφυκτικά και ψηλά. Η επιλογή του απέδωσε πολύ γρήγορα καρπούς αφού μόλις στο 14 ο Φεγκουλί έκανε το 1-0 και η Σεβίλλη έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Η Βαλένθια συνέχιζε να πιέζει και στο 26' ισοφάρισε το γκολ του πρώτου αγώνα μ’ ένα γκολ χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο αγωνιζόταν. Η μπάλα κυκλοφόρησε άψογα, ο Μπερνάντ σέντραρε και ο Ζόνας με κεφαλιά έστειλε τον κόσμο των Λεβαντίνων στα ουράνια.

Αν εξαιρέσει κανείς την όντως κλασική ευκαιρία του Ρέγες στο 36' η Σεβίλλη δεν δικαιολόγησε την παρουσία της στο παιχνίδι. Οι μέσοι της δεν δημιουργούσαν, οι Ρέγες και Ράκιτιτς ήταν καλά κλεισμένοι με συνέπεια η άμυνα της Βαλένθια να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση.

Οι Λεβαντίνοι μάλιστα, χαμηλώνοντας το τέμπο στην επανάληψη, έφτασαν και στο 3-0 με τον Ματιέ στο 69' και στη συνέχεια επιδόθηκαν σ' ένα παιχνίδι με το χρόνο το οποίο έπαιξαν πολύ καλά μέχρι το 94'. Ακριβώς τότε ο Μπιά εμφανίστηκε από το πουθενά, σκόραρε με κεφαλιά και χάρισε στην εξαφανισμένη από το ματς Σεβίλλη μία επική πρόκριση.

 

Γιουβέντους - Μπενφίκα 0-0

Η Μπενφίκα πέταξε έξω τη Γιουβέντους! Οι «αετοί», που αγωνίζονταν από το 67' με 10 παίκτες, πήραν το πολύτιμο 0-0 στην επεισοδιακή ρεβάνς του Τορίνο και άφησαν εκτός τελικού τη Γηραιά Κυρία που έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το Europa League στο σπίτι της. Μπενφίκα-Σεβίλλη ο τελικός της 14ης Μαΐου.

Με πολλή τακτική, ελάχιστο ρίσκο και πρωτεύοντα σκοπό να μην δεχτούν γκολ, ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες και έτσι κύλησε όλο το πρώτο μέρος. Η Γιουβέντους, όμως, που ήθελε οπωσδήποτε γκολ για να προκριθεί, είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες.

Ο Βιδάλ στο 20' και ο Τέβες στο 24' ήταν ελάχιστα άστοχοι. Ο Ομπλάκ είπε «όχι» στον Πίρλο στο 8', ενώ ο Μπονούτσι δεν πρόλαβε για πολύ λίγο να κάνει την προβολή στο 44'.

Η καλύτερη φάση της Γιουβέντους για να σκοράρει στο πρώτο μέρος ήταν στις καθυστερήσεις, όταν από σέντρα του Ασαμόα από αριστερά, ο Λουιζάο απέκρουσε με το κεφάλι σε κόρνερ πάνω στη γραμμή την σκαστή κεφαλιά του Βιδάλ!

Η επανάληψη διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, αλλά η... άφαντη στο πρώτο μέρος, Μπενφίκα, παραλίγο να «ξεράνει» στο 50' τους Ιταλούς: Μετά από εκτέλεση πλαγίου ο Κιελίνι απέτυχε να απομακρύνει, η μπάλα στρώθηκε στον Ροντρίγκο του οποίου το σουτ με το αριστερό από καλή θέση έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν.

Οι Πορτογάλοι άρχισαν να γίνονται πιο επικίνδυνοι και οι επιθέσεις τους πιο οργανωμένες. Όλα αυτά όμως έως το το 67', όταν ο Πέρες είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στο Βιδάλ και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η Γουβέντους από την πλευρά της δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η άμυνα της Μπενφίκα «έσφιξε» περισσότερο και το άγχος κυρίευε τους Ιταλούς.

Η όποια απειλή των γηπεδούχων, προερχόταν από στημένες φάσεις, όπως το απ’ ευθείας φάουλ του Πίρλο στο 62' που απέκρουσε με δυσκολία ο Ομπλάκ.

Το γκολ του Οσβάλντο ορθώς ακυρώθηκε στο 82' λόγω οφσάιντ, ενώ μια σύρραξη στο 89' έφερε την αποβολή του Βούτσινιτς και του Μάρκοβιτς που κάθονταν στον πάγκο.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ