Σαν τον Χίτλερ ο Πούτιν λέει (και) ο πρίγκιπας Κάρολος

Article featured image
Article featured image

Μετά τη Χίλαρι Κλίντον, τον Αδόλφο Χίτλερ φαίνεται να βλέπει στα μάτια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος.

Κατά τη διάρκεια δεξίωσης στη Νέα Σκωτία του Καναδά, όπου ο Πρίγκιπας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη με τη σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου παρομοίασε τις ενέργειες των Ρώσου Προέδρου στην Ουκρανία με τις ενέργειες του ηγέτη των Ναζί.

Το σχόλιό του έγινε ενώ συνομιλούσε με την Μαριέν Φέργκιουσον, συγγενή θυμάτων του Ολοκαυτώματος που ζούσαν στο Γκντανσκ, την πολωνική πόλη που προσάρτησε η Γερμανία το 1939 σηματοδοτώντας την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η 78χρονη γυναίκα περιέγραψε στον πρίγκιπα πώς μαζί με τους γονείς της, τις δύο αδερφές της και τη γιαγιά της είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν άδειες για να διαφύγουν στον Καναδά, κάτι που δεν πρόλαβαν να κάνουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, τα οποία εστάλησαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μιλώντας στην Daily Mail είπε ότι όταν έδειξε στον Πρίγκιπα Κάρολο διάφορα αναμνηστικά και του εξιστόρησε όσα είχαν γίνει, εκείνος της απάντησε «και τώρα ο Πούτιν κάνει σχεδόν τα ίδια με τον Χίτλερ».

Η Μαριέν Φέργκιουσον σχολίασε στην εφημερίδα πως αν και συμφωνεί με την παρομοίωση εξεπλάγη από το σχόλιο, καθώς γνωρίζει ότι «μέλη της βασιλικής οικογένειας υποτίθεται ότι δεν πρέπει να λένε τέτοια πράγματα». Πρόσθεσε πάντως ότι ήταν ένα πολύ εγκάρδιο και ειλικρινές σχόλιο.

Τα βρετανικά ΜΜΕ αποδίδουν μεγάλη έμφαση στο απρόσμενο σχόλιο του Καρόλου, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογη παρομοίωση είχε χρησιμοποιήσει τον Μάρτιο και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ