Μαθήματα ελληνικών από την τουρκοκυπριακή TV

Μαθήματα ελληνικών άρχισε από την Τρίτη 20 Μαϊου, το τουρκοκυπριακό ιδιωτικό κανάλι Σιμ (Kanal Sim) και όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του σταθμού, Σαμί Οζουσλού, στόχος είναι η συμβολή στην κουλτούρα ειρήνης.

Πρόκειται, ανέφερε, για την πρώτη προσπάθεια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας μέσω τηλεόρασης, σημειώνοντας ότι είτε βρεθεί είτε όχι λύση στο Κυπριακό υπάρχει ανάγκη οι δύο κοινότητες, που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, να καταλαβαίνουν η μια την άλλη.

Ο κ. Οζουσλού είπε ότι το κανάλι Σιμ εκπέμπει αναλογικά και ψηφιακά, αλλά και μέσω του τουρκικού δορυφόρου και των εφαρμογών σε ταμπλέτες και έξυπνα τηλέφωνα και γι` αυτό η εκπομπή μπορεί να παρακολουθείται παντού.

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω ελληνικά» θα παρουσιάζει ο Χασάν Τούνα, που έχει σπουδάσει ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, στις 18.30. Έμφαση θα δοθεί, όπως αναφέρεται, και σε σχετική ανακοίνωση του καναλιού, μαθαίνοντας το ελληνικό αλφάβητο και λέξεις, σε προτάσεις που είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ