Η φυλή που ζει στις ψηλότερες μονοκατοικίες του κόσμου

Article featured image
Article featured image

Μοιάζουν με σύγχρονους Ταρζάν και ζουν στις ψηλότερες μονοκατοικίες του κόσμου. Εκτός από τον πρωτόγονο τρόπο ζωής, η φυλή  Korowai που βρίσκεται στη Νέα Γουινέα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των σπιτιών που χτίζουν στις κορυφές πανύψηλων δεντρών, σε μια από τις λιγότερο εξερευνημένες ζούγκλες στον πλανήτη. 

Τα σπίτια τους είναι συνήθως χωρητικότητας 10 ατόμων και ο λόγος που βρίσκονται τόσο ψηλά είναι ταυτόχρονα πρακτικός και συμβολικός. Αποφυγή των κακών πνευμάτων, των πλημμύρων καθώς και των κουνουπιών που κάνουν τη ζωή ανυπόφορη και προκαλούν ελονοσία και άλλες αρρώστιες, τις οποίες προφανώς δεν κατέχουν την τεχνογνωσία για να γιατρέψουν.

Καθημερινά ανεβοκατεβαίνουν αυτό το ύψος από μια αυτοσχέδια σκάλα από κορμό δέντρου, η οποία δεν θέλει και πολύ να παραπατήσεις και να βρεθείς στο έδαφος. Όσο ιλιγγιώδες και τρομακτικό να μας φαίνεται, για αυτούς είναι δεύτερη φύση και σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC το 2011, μόνο ένας έχει πεθάνει όλα αυτά τα χρόνια από πτώση. Μάλιστα, μεταφέρονται από δέντρο σε δέντρο με μεγάλη ευκολία.

Σήμερα, η φυλή αριθμεί 3.000 άτομα, αλλά λέγεται ότι είναι ζήτημα μερικών δεκαετιών να εξαφανιστεί αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει γοητεύσει τις νεότερες γενιές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ