Το γαλλικό TV5 στο Μουσείο Πλατινί στη Μοσφιλωτή

Article featured image
Article featured image

Κατενθουσιασμένοι έφυγαν από τη Μοσφιλωτή, μετά από οκτώ ώρες γυρισμάτων, οι  άνθρωποι του συνεργείου της γαλλικής τηλεόρασης TV 5, που επισκέφθηκαν το Μουσείο Πλατινί για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ διάρκειας 55 λεπτών που ετοιμάζουν, σχετικά με τη  ζωή και την  καριέρα του Γάλλου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και προέδρου της UEFA.

 

«Ξετρελάθηκαν. Ήρθαν για πέντε ώρες και έμειναν οκτώ. Εάν δεν ήταν ο τελικός Κυπέλλου, θα έμεναν περισσότερο» δηλώνει ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Μουσείο, Φίλιππος Σταύρου.

«Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο επαγγελματισμός τους. Ήταν ιδιαίτερα σχολαστικοί στα γυρίσματα, επαναλάμβαναν δύο και τρεις φορές το κάθε ένα, μέχρι να πετύχουν αυτό που ήθελαν. Ακόμα και το αυτοκίνητο του μουσείου χρησιμοποιήσαμε. Με έβαλαν να κάνω βόλτες μέσα στη Μοσφιλωτή» εξηγεί ο Κύπριος… Πλατινί.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το καλοκαίρι καθώς το συνεργείο του TV 5 θα πάει μέχρι τη Βραζιλία για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ενώ έχει ήδη επισκεφθεί πόλεις όπως η Νανσύ, η Σεντ Ετιέν και το Τορίνο, όπου μεγαλούργησε ο μεγαλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών.

Οι Γάλλοι διερωτήθηκαν πως αυτό το μοναδικό στον κόσμο Μουσείο δεν τυγχάνει τουριστικής αξιοποίησης από τους υπευθύνους στην Κύπρο. Αποχωρώντας τα τρία μέλη του συνεργείου πήραν αναμνηστικά κάδρα και επιστρέφοντας στη Γαλλία έστειλαν επιστολή στον κ. Σταύρου, ευχαριστώντας τον τόσο για τη  βοήθεια όσο και για τη μικρή δεξίωση που τους παρέθεσε.

Το Μουσείο Πλατινί στη Μοσφιλωτή αναμένει εντός του καλοκαιριού την απάντηση των ιθυνόντων των Ρεκόρ Γκίνες για συμπερίληψή του στο βιβλίο του 2015, ως το μουσείο με τα περισσότερα ποδοσφαιρικά εκθέματα. Κατά την  επίσημη καταμέτρηση του Νοεμβρίου μετρήθηκαν 21.137 εκθέματα, ενώ έκτοτε το μουσείο μεγάλωσε τη συλλογή του κατά 500 κομμάτια (λάβαρα, pins, φανέλες, σημαίες, γραμματόσημα, νομίσματα και κασκόλ).

Το Μουσείο είναι ανοικτό επτά μέρες την εβδομάδα, μετά τις 14.00, η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το καλύτερο σουβλάκι της περιοχής μαζί με άλλους μεζέδες, στην ταβέρνα του μουσείου. Πληρ. 99531363.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ