Καταρινοί και τραπεζίτες

Article featured image
Article featured image

Αν και οι ποθητές επενδύσεις από Άραβες κροίσους στη διψασμένη μας οικονομία έχουν καταντήσει ως ένα αρκετά κακόγουστο ανέκδοτο, ποιος ξέρει, κάποτε μπορεί και να ευδοκιμήσουν και αυτό ακριβώς είναι που ευχόμαστε για τη σημερινή άφιξη στην Κύπρο αντιπροσωπείας της Qatar Islamic Bank. Οι Καταρινοί έρχονται προκειμένου να εξετάσουν ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε επενδύσεις στη χώρα, είτε αυτές αφορούν το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων της πολιτείας, είτε τον κλάδο της ενέργειας σε μεταγενέστερο στάδιο.

Την αντιπροσωπεία θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο πρέσβης της Κύπρου στο Κατάρ, ενώ κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους οι δυνητικοί επενδυτές θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη αλλά και τον υπουργό Συγκοινωνιών, Μάριο Δημητριάδη.

Η κάθοδος της αντιπροσωπείας της Qatar Islamic Bank έρχεται σε μια περίοδο που έχουν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες επαφές με αραβικές χώρες, όπως το Κουβέιτ και τα Αραβικά Εμιράτα, ενώ επίκειται νέα κάθοδος ενδιαφερόμενων για επενδύσεις από το Κουβέιτ.

Ποια είναι η Qatar Islamic Bank

Η τράπεζα δημιουργήθηκε το 1982 στο Κατάρ, με σκοπό να παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες βάσει των αρχών της Sharia (ισλαμικός ηθικός κώδικας) και υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας του Κατάρ.

Λειτουργώντας για σειρά ετών ως οργανισμός παροχής υπηρεσιών λιανικής τραπεζικής, μετεξελίχθηκε σε ένα όμιλο επιχειρηματικών και επενδυτικών υπηρεσιών. Η διεθνής παρουσία της Qatar Islamic Bank (QIB) αντικατοπτρίζεται σε επενδυτικές εταιρείες σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη και Ασία.


Πηγή: InbusinessNews

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ