Σπίτι στο φεγγάρι μια σταλιά (δύο επί τρία)

Article featured image
Article featured image

Αν νομίζεις ότι το σπίτι σου κόστισε πολύ, προφανώς δεν θα 'χεις ακούσει ότι το πρώτο σπίτι στο φεγγάρι, μεγέθους μόλις 2 x 3, θα στοιχίσει 15 εκατομμύρια δολλάρια.

 

Το φιλόδοξο project ενός Σουηδού καλλιτέχνη και επιχειρηματία να εγκαταστήσει το πρώτο σπίτι στην επιφάνεια της σελήνης, φαίνεται ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Το σπίτι - art installation, μεγέθους 2 x 3, θα είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά υλικά για να αντέξει τις αντίξοες διαστημικές συνθήκες. Ένας ρομποτικός μηχανισμός θα το βοηθήσει να αυτό-συναρμολογηθεί και να γεμίσει αέριο, μόλις αγγίξει τη σεληνιακή επιφάνεια.

Μέρος του «εξωγήινου» σχεδίου του Mikael Genberg, χρηματοδοτείται από μια εταιρεία χρωμάτων που φιλοδοξεί να βάψει την «πρώτη σεληνιακή κατοικία», που είναι κατά 75% έτοιμη σύμφωνα με τα σχέδια, με τα παραδοσιακά χρώματα που είναι βαμμένα τα σουηδικά σπίτια.

Ο εμπνευστής του Μικρού Σπιτιού στο Φεγγάρι, υποστηρίζει, κάθε εισφορά του ενός δολαρίου στην crowdfunding καμπάνια στο site του, με στόχο τα 15 εκατομμύρια δολάρια, ωθεί το σπίτι 25 μέτρα πιο κοντά στον προορισμό του.

Εάν όλα πάνε καλά, το σπίτι θα φτάσει στον προορισμό του τον Οκτώβρη του 2015, με την αποστολή του διαστημοπλοίου Falcon 9, της εμπορικής εταιρείας SpaceX.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ