Εικαστική εγκατάσταση σε ξυλαποθήκη

Article featured image
Article featured image

Η Σιμόνη Συμεωνίδου επανέρχεται με την 3η ατομική της έκθεση με θέμα “MOMENTA”. Η καλλιτένις μέσα από τις εικαστικές εγκαταστάσεις της, στις οποίες χαρίζει το όνομα «σκιαγάλματα» (το εικαστικό μέσο που επιλέγει η Συμεωνίδου για να περάσει τα μηνύματα της, μια τεχνοτροπία με την οποία έχει ταυτιστεί και  συνεχίζει να εξελίσσει), πραγματεύεται την υπόσταση-ορμή-διάρκεια που μπορεί να δώσει ο ανθρώπινος νους σε μια στιγμή. Παράλληλα, η εικαστικός αναδεικνύει σπουδαίες στιγμές της ανθρώπινης ζωής και εμβαθύνει σε έννοιες κοινωνικών προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα του ατόμου, που είναι πολυσύνθετες και πολύπτυχες. Σκια-γράφονται ο έρωτας, η μοναξιά, ο φόβος, η γαλήνη, η σιωπή, η άρνηση του να ακολουθήσει κανείς γραμμές ή πορείες μέσα στο πλαίσιο του σύγχρονου κοινωνικοπολιτικού συστήματος.

Στη νέα σειρά έργων της δημιουργού όπως είναι  η εγκατάσταση με τίτλο «Η τελευταία φορά που σε είδα…» τίθεται το κοινωνικοπολιτικό θέμα των ανθρώπων που αγνοούνται, η στιγμή της εγκατάλειψης αλλά και της ανάμνησης για αυτούς που μένουν πίσω. Μέσα σε αυτή τη  θεματική ενότητα ενσωματώνεται και η εικαστική εγκατάσταση «Νανούρισμα», που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε ατομική έκθεση στο Βερολίνο το 2011. Το «Νανούρισμα» περιγράφει εικαστικά την στιγμή πριν σε πάρει ο ύπνος, και πραγματεύεται  το παιχνίδι του συνειδητού με το ασυνείδητο, της απόλυτης ηρεμίας με την απόλυτη ένταση, του ονείρου με τον εφιάλτη. Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, Art Performance θα συμπληρώσει το έργο.

Η έκθεση ΜΟΜΕΝΤΑ της Συμεωνίδου παρουσιάζεται σε χώρο που παλαιότερα αποτελούσε ξυλαποθήκη στην οδό Άρεως 17, στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λευκωσίας. Ο χώρος της έκθεσης δεν είναι χώρος φιλοξενίας των έργων αλλά αποτελεί προέκταση και «σκηνικό» τους γι’ αυτό δεν υπέστη τροποποιήσεις παρά μόνο συντηρήθηκε στην αρχική του κατάσταση. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Τεχνοκριτικός Μαργαρίτα Κουνναφή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο γλύπτης Χρίστος Συμεωνίδης, την Τετάρτη 28 Μαΐου, στις 19.30. Για πληροφορίες: τηλ. 99170083, email: momenta.sym@gmail.com και ιστοσελίδα:  www.simonisymeonidou.com.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ