«Μαζί με την κρίση θα εξαφανιστεί και ο Τσίπρας»

Article featured image
Article featured image

Αυτό είπε μεταξύ άλλων σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο Τσίπρας μιλάει για το χρεοκοπημένο χθες» είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας είπε πάλι ότι ‘λεφτά υπάρχουν’». Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας αναδείχτηκε μέσα από την κρίση. Όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί».

Στη συνέχεια εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιζεί από την κρίση» και πρόσθεσε ότι «καπηλεύεται την οδύνη και τον πόνο». Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι θυμίζει τον «χειρότερο λαϊκισμό».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, προέβλεψε ότι «ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που είναι ο λαϊκισμός». Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι «να μη γυρίσει η χώρα στην περίοδο της κρίσης», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα. Θα αντέξει και τώρα».

Με τον τρόπο αυτό, θέλησε να υποβαθμίσει τη φημολογία των τελευταίων εικοσιτετραώρων, που τροφοδοτήθηκε από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση αν τα ποσοστά της Ελιάς στις ευρωεκλογές είναι απογοητευτικά.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η χώρα γύρισε σελίδα. Βγαίνουμε από την κρίση. Η ψυχολογία έχει αλλάξει και ο κόσμος έχει καταλάβει ότι βγαίνουμε από την κρίση» και πρόσθεσε: «Εγώ θέλω τον ελληνικό λαό να είναι ενωμένος πάνω από κόμματα».

«Δείξαμε οτι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

«Δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο»

Σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «είναι ξεκάθαρο ότι η τελευταία εκκρεμότητα που υπάρχει είναι η διευθέτηση του χρέους. Το φθινόπωρο θα υπάρξει η συμφωνία για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους. Η ρύθμιση είναι δεδομένη».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο» και δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέο Μνημόνιο, νέες μειώσεις μισθών ή συντάξεων ή νέοι φόροι. «Δεν θα χρειαστούμε νέο πρόγραμμα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Κάναμε σε δύο χρόνια πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Η μεταρρύθμιση έχει αρχίσει και γίνεται παντού. Ο δημόσιος τομέας έχει αρχίσει και αλλάζει πάρα πολύ» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν. Θα δείτε θετικές εξελίξεις με τις αποκρατικοποιήσεις».

Αποκατάσταση αδικιών

Ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών. «Τους ένστολους τους έχω πάντα στο μυαλό μου, να το ξέρουν» είπε χαρακτηριστικά.

«Το 2020 θα έχουμε ξανακερδίσει όσα χάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια», διαβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς.

πηγή φωτογραφίας: exedra.gr


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ