Ευχάριστα τα νέα για τον τουρισμό

Article featured image
Article featured image

Ευχάριστα δείχνουν να είναι τα νέα για τον τουρισμό. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη, ο ΚΟΤ έχει υπογράψει συμφωνία με τον μεγαλύτερο Βρετανό ταξιδιωτικό πράκτορα, κάτι που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των Βρετανών τουριστών.

Μιλώντας μετά από τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου,  ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι με βάση τη συμφωνία, αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βρετανία κατά 50% τη χειμερινή περίοδο και κατά 35% την καλοκαιρινή περίοδο του 2015.

Επίσης, είπε ότι ανάλογη συμφωνία επιδιώκεται να συναφθεί και με γερμανικές εταιρείες, για να προσθέσει πως κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, αναμένεται διπλασιασμός των τουριστών από την Ουκρανία, λόγω της κρίσης στην Κριμαία.

«Για τον τουρισμό είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το 2014. Διαφαίνεται και από τις αεροπορικές θέσεις τις οποίες έχουμε κρατημένες για τη χρονιά ότι θα είναι μια καλή χρονιά, εάν δεν έχουμε οποιουδήποτε άλλους εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά το τουριστικό ρεύμα για φέτος», είπε.

Επίσης, είπε πως ενημέρωσε την Επιτροπή Εμπορίου για τη συμφωνία που υπεγράφη τις προηγούμενες μέρες με το μεγαλύτερο Άγγλο τουριστικό πράκτορα,  ώστε να βελτιωθεί ο χειμερινός τουρισμός.

Όπως είπε «η συμφωνία ουσιαστικά προνοεί ότι θα διπλασιαστούν τα νούμερα των αφίξεων κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ για τους καλοκαιρινούς θα αυξηθούν κατά 35%», σημειώνοντας ότι «αυτό προβλέπει η συμφωνία και ήταν πολύ μεγάλης σημασίας για εμάς, για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία που έχουμε για τις ώριμες αγορές που λαμβάνουμε τουρισμό».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ