Οικολογικό φεστιβάλ Λακατάμιας

Article featured image
Article featured image

Ο Δήμος Λακατάμιας σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία Λακατάμιας και Ανθούπολης, διοργανώνουν το 6ο Οικολογικό Φεστιβάλ Λακατάμιας, την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 6:00 μ.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου (δίπλα από το γήπεδο του Θ.Ο.Ι. Λακατάμιας). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Κέντρο Μελετών και Έρευνας «ΑΚΤΗ»,  η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών, ο Ανάκυκλος Περιβαλλοντική, η Waste Management και οι Μικροί Εθελοντές. 

Δραστηριότητες

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από θέματα οικολογίας, μέσα από τις διάφορες εργασίες που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές των οικολογικών σχολείων, καθώς και μέσα από το πληροφοριακό υλικό που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση. 

Θα υπάρχουν επίσης διάφορες δραστηριότητες όπως το Κυνήγι Θησαυρού Γνώσεων, καθώς και η δημιουργική γωνιά στην οποία τα παιδιά θα μπορούν να ασχοληθούν με διάφορες κατασκευές. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν την παλιά τους φανέλα και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick, θα την επαναχρησιμοποιήσουν δημιουργώντας  όμορφες τσαντούλες. 

Ο Ανάκυκλος Περιβαλλοντική θα μάθει στους επισκέπτες πώς να φτιάχνουν όμορφες μαριονέτες από παλιές κάλτσες. Η Waste Management θα μας δείξει πώς να φτιάχνουμε γλαστράκια για το σπίτι μας, με ανακυκλώσιμα υλικά. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες συμβουλές  από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου για τη φροντίδα του κήπου ή του λαχανόκηπου τους.

Ποδηλατική πορεία

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού σε οικολογικά θέματα αλλά και σε μια προσπάθεια προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου, ομάδα φίλων του ποδηλάτου θα πραγματοποιήσει διήμερη πορεία με σύνθημα «Έχω ΛΟΓΟ στο περιβάλλον που ΖΩ». Η πορεία θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 και θα τερματίσει την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, στις 6:00 μ.μ. στο χώρο του Οικολογικού Φεστιβάλ. Κατά την είσοδό της στη Λακατάμια, η ομάδα θα πλαισιωθεί από τον Ποδηλατικό Όμιλο «Ηράκλειτο», και όποιους άλλους ποδηλάτες επιθυμούν να συμμετέχουν.  Η συνάντηση θα γίνει στο χώρο στάθμευσης των φούρνων Ζορπάς, παρά τον Υπεραστικό δρόμο Παλαιχωρίου, στις 5:40 μ.μ.

Είσοδος: Προϊόντα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λακατάμιας (μεγάλη ανάγκη υπάρχει για: Ζάχαρη, καφέ, αλεύρι, λάδι, δημητριακά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, είδη υγιεινής, κονσέρβες και όσπρια).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ