Σύντομα, στο σκαμνί οι πρώτοι για την οικονομία

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Σημερινή», άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την καταχώριση των πρώτων υποθέσεων, στο πλαίσιο των ποινικών ερευνών για την καταστροφή της οικονομίας και ως εκ τούτου σύντομα θα βρεθούν στο εδώλιο οι πρώτοι κατηγορούμενοι. Μένει να δούμε αν στην τελική θα τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι και οι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ορισμένα ψαράκια χάριν εντυπώσεων.

 

Σύμφωνα με τη «Σ», δύο υποθέσεις που αφορούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Η Νομική Υπηρεσία προχωρεί σε ετοιμασία κατηγορητηρίων, που αγγίζουν αριθμό προσώπων και σχετίζονται με αδικήματα, τα οποία αφορούν παραχώρηση δανείων και πλαστογραφία εγγράφων.

Ο χρόνος καταχώρισης των κατηγορητηρίων αναμένεται να συντομευθεί, μετά την ενίσχυση του ανακριτικού έργου με δεκαπέντε έμπειρα στελέχη της Αστυνομίας.

Το αίτημα για ενίσχυση του ανακριτικού κλιμακίου τέθηκε από το Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, και σ’ αυτό ανταποκρίθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Χθες, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Συλλούρης, παρέδωσε στο Γενικό Εισαγγελέα την έκθεση της Επιτροπής για την κατάρρευση της οικονομίας, το Μάρτιο του 2013, που οδήγησε στην συνομολόγηση της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Κληρίδης διαβεβαίωσε ότι η έκθεση θα αξιοποιηθεί και ανέφερε ότι η Νομική Υπηρεσία εργάζεται πυρετωδώς, για προώθηση των ανακρίσεων σχετικά με την οικονομική καταστροφή.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ