«Το μικρό ψάρι»… κολυμπά στην Κύπρο

Article featured image
Article featured image

Η ταινία «Το μικρό ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη που έκανε πρεμιέρα στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, θα παρουσιάζεται από σήμερα Παρασκευή 13 Ιουνίου μέχρι και τις 19 του μήνα, σε K-Cineplex Λευκωσίας, Λάρνακας & Πάφου και Ρίο Λεμεσού.

Πρόκειται για την τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους του Ελληνοκύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Η Ψυχή στο Στόμα», «Μαχαιροβγάλτης»). Μια γκανγκστερική ατμοσφαιρική περιπέτεια που παρουσιάζει την πορεία ενός άνδρα, του 19χρονου Στράτου (Βαγγέλης Μουρίκης), ο οποίος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από τη φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

Στην ταινία συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους η Βίκυ Παπαδοπούλου αλλά και η γνωστή δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου. Για την παραγωγή της ταινίας συνεργάστηκαν από ελληνικής πλευράς η Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, οι Αργοναύτες του Πάνου Παπαχατζή και η Feelgood Entertainment, που έχει αναλάβει και τη διανομή της ταινίας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σε ό,τι αφορά τη γερμανική πλευρά, για πρώτη φορά σε ελληνική ταινία είναι συμπαραγωγός η γνωστή γερμανική εταιρεία Match Factory Productions.

Μάθε τις αίθουσες και τις ώρες προβολής στο Time Out Cyprus.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ