Οι ταπέλλες της Αγιάναπας

Article featured image
Article featured image

Σε μια πρώτη και επιδερμική ανάγνωση, η Αγία Νάπα είναι ταυτισμένη με τα τρία διεθνώς και διαχρονικά δημοφιλή «ες»: Sun, Sea και Sex.

Για χιλιάδες συγκεκριμένης αισθητικής και στυλ τουρίστες αλλά και αρκετούς ντόπιους, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τα γύρω χωριά, οι εντυπωσιακές παραλίες της περιοχής, με την υπέροχη λευκή άμμο και τα διάφανα και κρυστάλλινα νερά αποτελούν, ακόμη και σήμερα, ένα παραδεισένιο πάντρεμα με την έντονη νυχτερινή ζωή.

Μια νυχτερινή ζωή που ως βασικά χαρακτηριστικά συνεχίζει να έχει τη στοίχιση πολλών μπαρ, παμπ, μπυραριών και κλαμπ δίπλα-δίπλα, με δυνατή ποπ και κομέρσιαλ μουσική, άφθονο αλκοόλ, ξέφρενο χορό και πλήθος νεαρόκοσμου που νιώθει άνετα να εκδηλώσει ακομπλεξάριστα και απροκάλυπτα τις σεξουαλικές του ορμές.

Την ίδια ώρα, για επίδοξους ανθρωπολόγους και κοινωνιολόγους, η Αγία Νάπα μπορεί να λειτουργήσει ως μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη (case study) μιας περιοχής, που σε μια εποχή που τα πάντα ανατρέπονται και επαναπροσδιορίζονται, συνεχίζει να έχει τα ίδια ακριβώς μεταπολεμικά χαρακτηριστικά που είχε αποκτήσει απότομα αμέσως μετά τα γεγονότα του 74 και την απώλεια της Αμμοχώστου.

Ακολουθεί ένα φωτορεπορτάζ με πινακίδες από μαγαζιά της περιοχής, οι οποίες σε αρκετά μεγάλο βαθμό αντικατοπτρίζουν την ταυτότητά της.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ