Μέρες κρίσης στο YouTube

Article featured image
Article featured image

Βίντεο ονομάτων όπως αυτό της Adele, των Radiohead, του Jack White και των Arctic Monkeys ίσως να αποσυρθούν από το YouTube και μάλιστα πολύ σύντομα μετά τους εκβιαστικούς και άδικους όρους που επιβάλλει η υπηρεσία διαμοιρασμού βίντεο της Google στις ανεξάρτητες εταιρείες που ανήκουν, για τη συμμετοχή τους σε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία streaming που ετοιμάζεται να λανσάρει.

O υπεύθυνος περιεχομένου της υπηρεσίας, δήλωσε στους Financial Times, ότι εάν δεν επέλθει συμφωνία με τις ανεξάρτητες δισκογραφικές για τους όρους συμμετοχής τους στη νέα υπηρεσία του YouTube, τα βίντεο των προαναφερθέντων ηχηρών ονομάτων, και πολλών ακόμα, θα αποσυρθούν από το YouTube.  

Το σώμα που εκπροσωπεί αρκετές εταιρείες και καλλιτέχνες, έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζει ότι η υπηρεσία της Google, κάνει ένα «ολέθριο λάθος» με τη συγκεκριμενη κίνηση, απαιτώντας δηλαδή να υποκύψουν οι δισκογραφικές σε εξευτελιστικά συμβόλαια με πολύ χαμηλά ποσοστά επί των πνευματικών δικαιωμάτων.  

Πάντως όπως αναφέρει το BBC, το YouTube θα αφήσει ανέπαφα τα βίντεο των ανεξάρτητων καλλιτεχνων σε κανάλια όπως το Vevo και θα επιβάλλει τον αποκλεισμό βίντεο των οποίων η αποκλειστική εκμετάλλευση ανήκει στις ανεξάρτητες εταιρείες, όπως live και ακουστικές περφόρμανς.  

Το YouTube δήλωσε στο BBC ότι «στόχος του YouTube είναι να συνεχίσει να προσφέρει μια καταπληκτική μουσική εμπειρία, τόσο ως μια παγκόσμια πλατφόρμα σύνδεσης των φαν με αγαπημένους τους καλλιτέχνες, αλλά και να αποτελέσει μια νέα πηγή εσόδων για τη μουσική βιομηχανία». 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ