Μια γυναίκα δώρο για τον διευθυντή της τηλεόρασης

Article featured image
Article featured image

Έρευνα διέταξαν οι αρχές της Νότιας Αφρικής μετά από πιέσεις που άσκησαν πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, για γυναίκα-«δώρο» που έλαβε πρόσφατα από φυλάρχους ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας.  

Ο Χλάουντι Μοτσόενενγκ κλήθηκε από λόμπι φυλάρχων να διαλέξει ανάμεσα σε 10 γυμνόστηθες γυναίκες ενώ του προσφέρθηκε παράλληλα μια αγελάδα και ένα μοσχάρι.  

Εφημερίδα του Σοβέτο δημοσίευσε μάλιστα και σχετική φωτογραφία στην οποία εικονίζεται η 22χρονη φοιτήτρια ανθρωπίνων πόρων που τελικά επέλεξε ο διευθυντής, αλλά και τα άλλα δύο δώρα τα οποία του προσέφεραν οι φύλαρχοι με στόχο την τηλεοπτική προώθηση των συμφερόντων των φυλών τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, τις γυναίκες-«δώρο» συνόδευαν οι γονείς τους που φαινόταν να συμφωνούν με την όλη διαδικασία.

«Λάβαμε πολύ μεγάλο αριθμό καταγγελιών για αυτήν την υπόθεση και ξεκίνησε έρευνα εις βάθος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων, Τζάβου Μπαλόγι.

 «Το έθιμο του να δωρίζονται γυναίκες, σαν να ήταν ζώα, συνιστά σοβαρή οπισθοχώρηση και προσβολή για τα 20 χρόνια δημοκρατικής προόδου και ελευθερίας, κυρίως όσον αφορά τη συμβολή των γυναικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Γυναικείων Θεμάτων Κενόσι Ματσέπα.

Ο διευθυντής της τηλεόρασης μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την έρευνα σε βάρος του. 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ