«Κοκτέιλ που τον τόπο σου...»

Article featured image
Article featured image

Πήρε τη Chaly του μάστρου του και το έσκασε από τη δουλειά. Πετάχτηκε μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς. Έπρεπε να αγοράσει κυπριακό μπράντι και σόδες. Η Chaly του μάστρου έχει καλαθούι και το μπακάλικο της γειτονιάς ταμπέλα «μίνι μάρκετ».

 

Το βράδι θα έφτιαχνε του καλαμαρά φίλου του Brandy Sour. Είχαν συμφωνήσει να βγάλει την τηλεόραση  στο μπαλκόνι, να δουν μπάλα και να πιούν μπράντι σάουαρ. Ο καλαμαράς δεν είχε δοκιμάσει ποτέ μπράντι σάουρ. Βασικά ούτε angostura bitters είχε γευτεί ποτέ. Οπότε με ένα σμπάρο, δυο τριγώνια.

Πλήρωσε το μπακάλη και έβαλε τη νάιλον τσάντα στο καλαθούι της Chaly. Ξεκίνησε για την επιστροφή του στη δουλειά. Λοξοδρόμισε όμως γιατί το μάτι του έπιασε το χαρακτηριστικό μαλλί-αφάνα  του Χρήστου. Καθόταν  παρέα με έναν ηλικιωμένο, μουστακαλή, κύριο σε ένα τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο, απέναντι από το κατάστημα του. Στη σκιά. Ήταν πέντε και κάτι το απόγευμα κι ο Χρήστος, με τον κύριο έπιναν καφέ. Τους πλησίασε και σταμάτησε δίπλα στο τραπεζάκι  χωρίς να σβήσει τη Chaly. Τους χαιρέτισε.

«Εψούμνισες ρε φίλε;» ρώτησε ο Χρήστος.

«Θα κάμω μπράντι σάουαρ πόψε» του απάντησε.

Ο Χρήστος δεν είπε τίποτα παρά μόνο χαμογέλασε.

«Έπιασες Αγγλίας;» ρώτησε ο μουστακαλής κύριος καθώς έσβηνε το τσιγάρο του στο τασάκι και με την ερώτησή του τον εξέπληξε.

«Έπιασα VSOP της KEO, δεν κάμνει μάστρε;»

«Βεβαίως και κάμνει. Πολύ καλό της KEO. Αφήνει και μια γεύση πικραμύγδαλου. Αλλά το μπράντι σάουαρ να το κάμνεις με Αγγλίας Χατζηπαύλου».

Υποκλίνεται στους ανθρώπους που κολλούν σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αγαπά αυτού του είδους τις ιδιοτροπίες. Επέστρεψε στη δουλειά του, πάρκαρε τη Chaly του μάστρου του στον τόπο της και κοίταξε το ρολόι του. Είχε ακόμα κανένα μισάωρο μέχρι να σχολάσει.

Βράδιασε και άραξαν με τον καλαμαρά όπως το είχε σχεδιάσει. Με τα κοκτέιλ ανά χείρας και το βλέμμα στην οθόνη. Είδαν τον αγώνα Ελλάδα-Ακτή και φώναξαν δυο φορές «γκολ» τεντώνοντας τα χέρια ψηλά.

Στο φεύγα, έβαλε ένα κομμάτι χαρτί στη τσέπη του καλαμαρά που έγραφε:

Μρπάντι σάουαρ.

Σε ψηλό ποτήρι

angostura bitters 3-4 dash

λεμονάδα σκουός  1 oz.

κυπριακό μπράντι 2,5 oz.

Ανακάτεψε ελαφρώς με ένα κουταλάκι. Βάλε κάμποσα παγάκια και απογέμισε με σόδα.

Κόψε μια φέτα λεμόνι και ρίξε τη μέσα.

(1oz είναι ίσο, περίπου, με ένα σφηνάκι)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ