Τι λέει για το τηλεοπτικό φαινόμενο «Διασημότητες διαβάζουν μοχθηρά tweets» η δημιουργός του

Article featured image
Article featured image

Η εκπομπή του Τζίμι Κίμελ «Jimmy Kimmel Live» έχει ένα κομμάτι που όλοι αγαπάνε: έχει τον απλό και αποκαλυπτικό τίτλο «Διασημότητες διαβάζουν μοχθηρά tweets» στο οποίο συμβαίνει ακριβώς αυτό: σταρ του σινεμά και της τηλεόρασης διαβάζουν διάφορα από τα απαίσια πράγματα που τους γράφουν άγνωστοι και συνήθως ανώνυμοι άνθρωποι στο τουίτερ με συνήθως σοβαρό ύφος, και όταν είμαστε τυχεροί, έχουν έτοιμη και μια απάντηση.

 

Το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχο, κωμικό, κάπως ντροπιαστικό -για λογαριασμό των αγνώστων, τουλάχιστον. Οι τεράστιοι σταρ του σινεμά και της ΤV δεν θα έπρεπε να στενοχωριούνται με κάτι τέτοια, ή να μην τα διαβάζουν καν, σωστά; Το «Celebrities Read Mean Tweets» δείχνει το αντίθετο: ότι και αυτοί, είναι άνθρωποι (και ότι η διαδικτυακή χολή πληγώνει).

Εμπνεύστρια και δημιουργός του εγχειρήματος είναι η Molly McNearney, η οποία είναι και σύζυγος του Τζίμι Κίμελ, η οποία μίλησε για το πολύ δημοφιλές Celebrities Read Mean Tweets στο EW.

«Σχεδόν πριν από δύο χρόνια, ο Τζίμι διάβαζε κάποια απαίσια πράγματα που του είχαν γράψει διάφοροι άνθρωποι στο Τουίτερ. Τα διάβαζε και έλεγε ‘πω πω, ο κόσμος είναι απαίσιος’. Μου τα διάβαζε και μου ήρθε η εξής σκέψη: ‘Πρέπει να τους βάλουμε όλους να το κάνουν αυτό’. Εκείνη τη στιγμή ήταν στο σπίτι μας η φίλη μου Kelly Oxford, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στο Τουίτερ, και άρχισε να διαβάζει τα δικά της, και οι δυο τους διάβαζαν δυνατά τα διάφορα φριχτά που τους έγραφαν διάφοροι. Και νομίζω ότι είχαν βρει μια παρηγοριά στο γεγονός ότι ‘α, ο κόσμος δεν είναι απαίσιος μόνο σε μένα’. Αυτό ήθελα να δώσω σε όλους τους διάσημους που είναι στο Τουίτερ. Νομίζω ότι είναι θεραπευτικό γι’ αυτούς να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Επίσης, νομίζω ότι αυτό πραγματικά δείχνει πόσο κακόβουλοι και δειλοί και τοξικοί γίνονται οι άνθρωποι ονλάιν. Εννοώ, κάθε τμήμα σχολίων στο ίντερνετ είναι μια επικίνδυνη ζώνη. Δε νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτά που λένε πραγματικά πληγώνουν τους άλλους. Και δε νομίζω ότι συνειδητοποιούν ότι οι άλλοι διαβάζουν αυτά που γράφουν. Οπότε έτσι εξυπηρετούνται δύο σκοποί. Ο ένας είναι να παρουσιαστεί πόσο απαίσιοι είναι αυτού του είδους οι άνθρωποι. Και ο δεύτερος, επιτρέπει στους διάσημους να αυτό-αποδοκιμάζονται, και πιστεύω ότι είναι πολύ αστείο να παρακολουθείς διασημότητες να διαβάζουν απαίσια πράγματα για τους εαυτούς τους.

Κάθε φορά που κλείνουμε κάποιον καλεσμένο για το σόου, ψάχνουμε το όνομα του στο Τουίτερ και επιλέγουμε όλα τα απαίσια πράγματα που έχουν γραφτεί γι' αυτούς. Αφαιρώ αυτά που είναι τόσο επιθετικά ώστε να τους κάνουν να μην έρθουν στο σόου μας και αφαιρώ αυτά που δεν θα έπρεπε να λέγονται στην τηλεόραση. Αλλά κρατάω αρκετά που είναι μοχθηρά -η αλήθεια είναι, όσο πιο μοχθηρά, τόσο πιο αστεία, κατά τη γνώμη μου. Βάζω τα πιο σκληρά στην αρχή και τα πιο ήπια στο τέλος, μερικοί καλεσμένοι είναι πολύ άνετοι όταν διαβάζουν τα πιο απότομα. Για την ακρίβεια, μερικοί ρωτάνε: ‘Μπορώ παρακαλώ να έχω άλλον έναν γύρο; Αυτά τα σχόλια δεν είναι αρκετά κακά’.

Νομίζω ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι ευγνώμονες να συμμετέχουν σε κάτι που έχει τόσο μεγάλη viral παρουσία. Έχουμε δει επίσης ότι πολλοί από αυτούς που έχουν γράψει τα κακόβουλα σχόλια αντιμετωπίζουν έντονες αντιδράσεις, που πιστεύω ότι αρκετά καλό. Μαθαίνουν λίγη πειθαρχία. Οι οπαδοί του διάσημου πηγαίνουν στο τουίτερ αυτού που έχει γράψει τα επιθετικά σχόλια. Μερικοί από αυτούς αναγκάστηκαν να σβήσουν εντελώς τους λογαριασμούς τους στο τουίτερ, κάτι που πιστεύω ότι είναι επίσης καλό.

Ορισμένα από τα ονόματα αυτά είναι σβησμένα γιατί αν κάποιος χρησιμοποιεί το πλήρες ονοματεπώνυμό του, δεν επιτρέπεται να το δημοσιεύσουμε (από νομικής άποψης). Οι πιο μοχθηροί σχολιαστές είναι αυτοί που δεν ξέρουν ορθογραφία και η γραμματική τους είναι άθλια».


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ