Ίσως γι’ αυτό ο Νάβας απέκρουσε το πέναλτι του Γκέκα

Article featured image
Article featured image

Σε μια διαδικασία πέναλτι, η τύχη είναι ένας από τους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο που την χαρακτηρίζουμε ρωσική ρουλέτα.

 

Εκτός από την τύχη, όμως, σημασία παίζουν και άλλα πράγματα όπως η ψυχολογία, η αυτοσυγκέντρωση αλλά και οι μικρές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα αυτή που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας (με δηλώσεις στη FIFA) ο γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας.

«Τον είδα, θυμήθηκα ότι ήμασταν μαζί στη Λεβάντε και έφερα στο μυαλό μου πώς εκτελεί τα πέναλτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ευτυχώς δεν άλλαξε τον τρόπο που τα χτυπάει, ήμουν σίγουρος ότι αν πηγαίναμε στα πέναλτι, θα περνούσαμε», δήλωσε  ο Νάβας για το πέναλτι του παλιού του συμπαίκτη στη Λεβάντε, Φάνη Γκέκα.

Όπως και να 'χει, το ματς ανήκει στην ιστορία, το πέναλτι του Γκέκα δεν θα εκτελεστεί ξανά όπως γράφουν κάποιοι σήμερα (αν και κανονικά θα έπρεπε αφού ο Νάβας έκανε βήματα μπροστά) η Ελλάδα αποκλείστηκε έστω κι αν άξιζε κάτι παραπάνω, ο Γκέκας είναι απαρηγόρητος -ή τουλάχιστον ήταν μετά το παιχνίδι- και ο Σάντος παραδίδει στον Ιταλό συνάδελφό του Κλαούντιο Ρανιέρι μια ομάδα μοτέλο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, το πιο μαγικό σπορ στον κόσμο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ