Αγώνας ηλιακών οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας

Article featured image
Article featured image

Ένας πρωτοποριακός αγώνας ηλιακών οχημάτων από το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Λευκωσίας, στις οδούς Θεμιστοκλή Δέρβη, Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, την Κυριακή 22 Ιουνίου.

 

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, ενώ ο τερματισμός υπολογίζεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 13.30 στο ίδιο σημείο. Στις 14.00 οι διαγωνιζόμενοι με τα ηλιακά τους οχήματα, θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου θα γίνει η απονομή των βραβείων στους νικητές.

Εννέα ηλιακά οχήματα φοιτητών Πανεπιστημίων, μαθητών Λυκείων και Τεχνικών Σχολών από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα διαγωνιστούν σε μια αλλιώτικη αναμέτρηση, με καύσιμο τον ήλιο. Φέτος, τις ομάδες συνθέτουν, η διεθνής αποστολή του Πανεπιστημίου Φιλαδέλφεια της Ιορδανίας, η ομάδα NUST-PNEC του Πανεπιστημίου του Πακιστάν, η Τεχνική Σχολή Αυγόρου με δύο οχήματα, η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου Λάρνακας, το Pascal English School Λευκωσίας, η ομάδα Team 91 από τη Λεμεσό, η ομάδα Sun-der από τη Λευκωσία και η ομάδα Odyssey από τη Λεμεσό.

Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων έχει πλέον καταστεί θεσμός, καθώς για πέμπτη συνεχή χρονιά επιβεβαιώνει τη σταθερή προσπάθεια του Ινστιτούτου Κύπρου να προωθεί την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Ταυτόχρονα το ΙΚυ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για ένα πράσινο μέλλον, παροτρύνοντάς τους στη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες 22208702, www.cyi.ac.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ