Δημιουργίες... με το στόμα και το πόδι

Article featured image
Article featured image

Η Βουλή των Αντιπροσώπων φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής Με το Στόμα και το Πόδι, των τετραπληγικών καλλιτεχνών Λέανδρου Αρβανιτάκη και Κυριάκου Κυριάκου. Τα εγκαίνια θα τελεστούν την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 19.00 από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου. Τα εκθέματα θα διατίθενται προς πώληση.

Ο Λέανδρος Αρβανιτάκης γεννήθηκε το 1959 στην Κύπρο και από το 1974 κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε Ναυπηγική στο Πολυτεχνείο και κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη ζωγραφική. Το 1991 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα του προκάλεσε παράλυση άνω και κάτω άκρων. Το 1998 άρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα και το 2001 έγινε δεκτός στην Ένωση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στό­μα και το Πόδι. Όλες του οι εκθέσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.

Ο Κυριάκος Κυριακού γεννήθηκε το 1956 στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς. Το 1973, σε μια εκδρομή, έπαθε κάταγμα του αυχένα βουτώντας στη θάλασσα και έκτοτε παρέλυσαν τα χέρια και τα πόδια του. Τον επόμενο χρόνο, που τον πέρασε σ’ ένα νοσοκομείο της Αγγλίας, άρχισε να ζωγραφίζει κρατώντας το πινέλο με το στόμα του. Ζει και εργάζεται στο Λιοπέτρι Κύπρου. Η τελευταία του ατομική έκθεση στη Λευκωσία σημείωσε μεγάλη επιτυχία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ