Περιβαλλοντικά ευαίσθητη η Noble Energy

Article featured image
Article featured image

Περιβαλλοντικά ευαίσθητη μας βγήκε η Noble Energy.  Με στόχο την προστασία του Περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της περιοχής, η αμερικάνικη εταιρεία υιοθέτησε 400 μέτρα της παραλίας «Φάρος», στα Περβόλια της Λάρνακας. Η υιοθέτηση της παραλίας, έγινε σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών και τη CYMEPA (Cyprus Marine Environment Protection Association).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, ένα τμήμα της παραλίας αποτελεί προστατευόμενη ζώνη που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, και φιλοξενεί απειλούμενα είδη θαλάσσιας ζωής, και ένα δεύτερο τμήμα είναι μια ήσυχη περιοχή λουομένων που ενισχύθηκε με υποδομές δημόσιας παραλίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υιοθεσία της παραλίας συνδυάστηκε με καθαρισμό από περίπου 20 μέλη του προσωπικού της Noble Energy. Παράλληλα, σε όλη την έκταση της υιοθετημένης παραλίας, η Noble εγκατέστησε ξύλινους καλάθους και παγκάκια, καθώς και ενημερωτικές πινακίδες που καλούν το κοινό να διατηρεί την παραλία καθαρή. Οι εργαζόμενοι επίσης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν καθαρή την παραλία με εκδηλώσεις καθαρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η Noble Energy, καταλήγει η ανακοίνωση, σκοπεύει να συνεχίσει να πραγματοποιεί ενέργειες που ενισχύουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής στην Κύπρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ