Πωλείται πισίνα σε σχήμα βιολιού Στραντιβάριους

Article featured image
Article featured image

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν ταλανίζονται από την κρίση. Δεν έχουν ανάγκη να μετρήσουν τα χρήματά τους στο τέλος του μήνα, ούτε να σκεφτούν την επόμενη ημέρα.

Άτομα που μπορούν, ρε αδερφέ, να κάνουν ένα ακριβό και γιατί όχι εξεζητημένο δώρο στον εαυτό τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο γκόλντεν μπόι Jay Dweck, πρώην χρηματιστής της φημισμένης Goldman Sachs και εκτελεστικός διευθυντής της Morgan Stanley.

Όπως γράφει το Bloomberg, το δώρο που ο Jay αποφάσισε να κάνει στον εαυτό του είναι ένα σπίτι βόρεια της Νέας Υόρκης  που εντός του υπάρχουν άπειρες τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, μπανιέρες, υδρομασάζ και αυτοματισμός στις λειτουργίες όλων των συσκευών. Αυτό που πραγματικά κάνει το συγκεκριμένο σπίτι όμως να ξεχωρίζει είναι η πισίνα σε σχήμα βιολιού Στραντιβάριους.

Σύμφωνα με τον 58χρονο πρώην τραπεζίτη, «πάντα πίστευα και πιστεύω πως πρέπει να υλοποιείς τα όνειρά σου. Η ιδέα γι' αυτή την πισίνα ήταν ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής με τη χρήση της τεχνολογίας».

Πράγματι έτσι συμβαίνει καθώς για τις ανάγκες της πισίνας, έτσι ώστε να φαίνεται εκθαμβωτική, χρησιμοποιούνται 5.600 οπτικές ίνες που ανάβουν σαν πολύχρωμες χορδές. Επιπλέον, υποβρύχια φώτα και ειδικά ηχεία διοχετεύουν μουσική εντός της πισίνας. Έτσι ο λουόμενος έχει την απατηλή αίσθηση πως παίζει εκείνος το βιολί-πισίνα και παράγει τη μουσική της αρεσκείας του.

Πάντως, ως πνεύμα επιχειρηματικό ο εν λόγω τραπεζίτης δεν σκοπεύει να κρατήσει το σπίτι και την πισίνα- φαινόμενο για τον εαυτό του. Όπως έχει δηλώσει, πρόθυμα θα την πουλούσε αρκεί ο αγοραστής να μπορεί να .. την αγοράσει, αφού ούτε λίγο-ούτε πολύ, αξίζει ένα εκατ. δολάρια.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ